Julefugle


 

Bestiller du inden mandag 4. december, er du sikker på at få de mængder og produkter du skal bruge.

Vi har dog begrænsede mængder af nogle produkter og har tidligere år oplevet at nogle produkter hurtigt bliver udsolgt. Derfor anbefaler vi dig at være ude i god tid med din bestilling.

Log ind i shoppen og bestil julefjerkræ eller ring til salgsafdelingen på 33241222





Kalus julefugle

I pdf-filen kan du få et overblik over udvalget af julefjerkræ. Nedenfor kan du finde information om hver enkelt fugl.

Tilknyttet fil: File iconJulefjerkræ (15 kB)

 

 

Danske ænder

Dansk økologisk mulardand fra Horsekær på Sejrø (fersk og frost)
Ca. 3,5 kg/stk
Står du på Sjællands Odde og spejder ud over Sejerøbugten får du øje på en lille Ø – Sejerø. Det er her de økologiske ænder bor. Sejerø er et vidunderligt sted for en and at vokse op: Der er ingen ræve, udsigten er fantastisk ud over havet, og der er masser af græs at gå rundt på hele sommeren. Det høje saltindhold i luften og ænderne på Sejerø samt en passende mængde motion gør, at ænderne får en ganske særlig smag og konsistens. Ænderne lever udelukkende af økologisk foder, græs, ukrudt og økologisk korn.


Dansk and - 14 uger (frost)
Ca.. 2,8 kg/stk
Dansk Ands 8 ugers and er af Peking-and afstamning, den har den perfekte andesmag, med en god balance mellem kødet og det sunde andefedt. Anden har haft sin opvækst med lav belægning i velventilerede haller hvor ny halmstrøelse bliver tilført hver dag. Anden er meget kødfuld, og luftkølet efter slagtningen hvilket giver et lavt svind under tilberedning. Andeæggene er fra Leif ved Assens. Rugeriet nord for Odense står Lars for, og andeavlerne tæller Heine Kaj Henrik og Jørgen i Midtjylland.
Dansk Ands 14 ugers and, har haft en lang opvækst på ca. 100. dage, hvilket giver et virkeligt godt andebryst med et forholdsvist lavt fedtindhold. Anden er blevet passet efter alle kunstens regler i godt staldmiljø masser af nyt halm hver dag, og med en meget lav belægning, efter slagtningen er anden luftkølet hvilket giver et lavt svind under tilberedning. Andeæggene er fra Leif ved Assens, rugeriet nord for Odense står Lars for, og andeavlerne tæller Heine Kaj Henrik og Jørgen i Midtjylland.


Franske økologiske og frilandsænder

Fransk frilandsand canette Loué
1,3-1,8 kg/stk
Den franske frilandsand canette Loué er en langsomt voksende berberiand. Den lever i 70 dage på god plads i indhegnede haver indrettet ifølge de økologiske principper og spiser GMO-frit korn, majs og hvad den selv finder af vegetation.

Canette Loué er opdrættet efter Label Rouge principperne og det er din garanti for en smagfuld frilandsand med en fantastisk kødstruktur, der har levet på bedste vis.


Økologisk frilandscanette
Ca. 2 kg/stk
Den økologiske frilandscanette  fra Vendée i Vestfrankrig er af racen berberi og lever min. 70 dage før slagtning ca. 120 km. væk på nærmeste slagteri. Den får foder, der som minimum er 95% økologisk, hvilket også står angivet i specifikationerne for opdræt af økologisk fjerkræ i Frankrig. Hver and har mindst 4½ m2 at bevæge sig på med græs og det nemt at finde skygge ved træer og buskhegn.


And canette Dombes effilé
Ca. 2,5 kg/stk
Canette Dombes Effilé er en hun-and af racen berberi, der udelukkende er opdrættet i Dombes området som ligger mellem Bresse og Bourgogne. Anden har levet i 10 uger og har haft adgang til frisk vand og rummelige arealer. Ænderne bliver fodret med GMO-frit majs og korn. Herved opnås en and, der er mør, velsmagende og tilpas mager. Ændernes kvalitet og unikke smag skyldes avlernes årelange know-how.

And Canard Dombes effilé fra Palmi d’Or
3,5-4 kg/stk
Palmi d’Or i Trambly nord for Lyon har speciale i produktion af Bresse- og Bourgognefjerkræ. Canard Dombes Effilé er en han-and af racen berberi, der udelukkende er opdrættet i Dombes området som ligger mellem Bresse og Bourgogne. Anden har levet i 84 dage og har haft adgang til frisk vand og rummelige arealer. Ænderne bliver fodret med GMO-frit majs og korn. Herved opnås en and, der er mør, velsmagende og tilpas mager. Ændernes kvalitet og unikke smag skyldes avlernes årelange know-how. Canard Dombes er effilé, dvs. den bliver leveret med hoved og indmad.

Økologisk fransk frilandsand fra Bodin i Vendée
2,7+ kg/stk
De økologiske frilands berberiænder lever i flokke på 1000-2000 stk. med god plads både indendørs og udendørs.  Ænderne har adgang til store friarealer og kan søge ly i opstillede huse. De bliver fodret med økologisk foder som består af majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs. Ænderne lever 84 dage inden de bliver slagtet på slagteriet i St. Hermine, et slagteri der ligger maksimum 1 time fra producenterne.

Frilandsand canette Bocager
1,7-2,2 kg/stk
Frilandsanden canette Bocager er en hunand på ca. 1,8 kg af racen barberi. Canette Bocager er opdrættet i ’plein air’ dvs. på friland men med hegn omkring så den ikke løber væk. Canette Bocager har det franske garantisegl Label Rouge som kun gives til fjerkræ som overholder de strenge kvalitetskrav der stilles af Label Rouge. Frilandscanetten lever af korn, majs og hvad den ellers kan finde af vegetation udendørs. Canette Bocager er med hoved og indmad.


Klassiske franske berberiænder

Klassisk fransk berberiand
2,7+ kg/stk
Hananden ”canard” er en stor, mager and, der tørslagtes efter 12 uger. Kalu får sine berberiænder fra Guillet, der leverer en velsmagende og kødfuld and uden for meget fedt.


”Gul” berberiand fra Palmi d’Or i Bourgogne
3,1-3,4 kg/stk
Den gule berberiand er en fætter til den hvide. Lidt mørkere i kødet og med mere smag. Tørslagtet.


”Gul” velfærdsberberiand fra Palmi d’Or i Bourgogne
3,1-3,4 kg/stk
Det franske firma Palmi d’Or i Bourgogne leverer denne store saftige and med det gule skind og kød. Den gule and er opdrættet med fokus på dyrevelfærd og kvalitet. Ænderne går på strøelse af træflis som bliver skiftet efter behov. Andehuset har vinduer, så der trænger dagslys ind. Om natten er der mørke og ro så ænderne kan få deres skønhedssøvn. Efter 6 uger får ænderne om dagen adgang til en overdækket gårdhave med frisk luft, strøelse, adgang til vandbad, frisk vand og mad. Ænderne lever af 100 % vegetabilsk foder i form af korn og majs. Alt er GMO frit. Gult fjerkræ er en speciel race som spises meget i Frankrig og Spanien. Kødet er lidt mørkere end hos den almindelige berberiand og meget mørt og saftigt. Skindet er desuden gulere i farven og den gule and er lidt større end en almindelig berberiand, den vejer 3-3,5 kg/stk. Efter 14 uger tørslagtes anden. I Frankrig tørplukker man ænder og dette giver en meget flot og velsmagende and uden det tab af smag, som kendetegner de vådplukkede ænder, som er behandlet med kogende vand. En spændende og velsmagende and til julebordet.

Franske kalkuner

Økologisk fransk frilandskalkun fra Bodin i Vendée
4-5 kg/stk
De økologiske frilands kalkuner lever i flokke på 1000-2000 stk. med god plads både indendørs og udendørs.  Kalkunerne har adgang til store friarealer og kan søge ly i opstillede huse. De bliver fodret med økologisk foder som består af majs og korn og ellers spiser de, hvad de finder af vegetation udendørs. Kalkunerne lever 90 dage inden de bliver slagtet på slagteriet i St. Herminé, et slagteri der ligger maksimum 1 time fra producenterne.


Landkalkun fra Sovipor
3-20+ kg/stk
Sovipor er et mellemstort firma som ligger i hjertet af Bretagne, Nordvestfrankrig. Siden 1983 har Sovipor produceret hele kalkuner og kalkunprodukter. Kalu har arbejdet tæt sammen med dem gennem de sidste15 år og har altid været glade for deres gode kvalitetsprodukter. Kalkunkødet har opnået stor succes de seneste år. Denne succes skyldes, at kalkunkød er magert, lidt neutralt i smagen og fås i en lang række udskæringer og har mange tilberedningsmuligheder. Helstegt kalkun, evt. farseret, er en lækker festspise.

Levetid hele kalkuner: 3-4 kg: 12 uger, 4-5 kg: 13 uger, 5-7 kg: 14 uger
Foder: 100 % vegetabilsk foder, mineraler og vitaminer

Danske, engelske og polske gæs

Dansk økologisk Horsekær gås fra Sejerø
4-6 kg/stk
Står du på Sjællands Odde og spejder ud over Sejerøbugten får du øje på en lille Ø – Sejerø. Det er her de økologiske gæs bor. Sejerø er et vidunderligt sted for en gås at vokse op: Der er ingen ræve, udsigten er fantastisk ud over havet, og der er masser af græs at gå rundt på hele sommeren. Det høje saltindhold i luften og græsset på Sejerø samt en passende mængde motion gør, at gæssene får en ganske særlig smag og konsistens. Gæssene lever udelukkende af økologisk foder, græs, ukrudt og økologisk korn. Laurids Christensen, som ejer gården, har nu lavet gæs på Sejerø med det milde klima i 6-7 år.


Engelsk frilandsgås fra Gressingham i Østengland
4-5 kg/stk - 5-6 kg/stk - 6+ kg/stk
Klassisk engelsk frilandsgås fra East Anglia. Frilandsgæssene går fra maj til december i små flokke på farme i øst Anglia i Norfolk og Suffolk.  Gæssene går ude mindst halvdelen af deres liv og har adgang til vand, foder, skygge og den vegetation de selv finder. Familiefirmaet Gressingham har eksisteret siden 1971. Det er sønnerne af stifteren der nu har overtaget firmaet og de driver det med sikker hånd. Kvalitet og hygiejne som er i top og Gressingham går højt op i dyrevelfærd og korrekt foder til det fjerkræ de opdrætter.


Polske frilandsgæs
4-5 og 5-6 kg/stk
Klassisk polsk frilandsgås fra familiefirmaet Bolemin. Familien har en farm i det vestlige Polen 30 km fra den tyske grænse i den by Bolemin. Familien opdrætter selv gæssene i store huse med adgang til marker der hører til farmen. Gæssene har adgang til vand, foder, skygge og den vegetation de selv finder. De slagtes efter 16 uger på et slagteri der ligger nær farmen.

Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.