Vagtel

Vagtler lever i store flokke i frilandsvolières – de danner ikke par men parrer sig i flæng og lægger utrolig mange æg. Deres unger spiser selv fra fødslen. Vagtlers foder består af forskellige kornprodukter.

En lille fugl med masser af smag


Vagtlen, ofte anset som en gourmet fugl, har i mange kulturer etableret sig som en eftertragtet hønsefugl, der tilføjer en særskilt finesse til spisebordet. Selvom vagtler er trækfugle i fasanfamilien, er kødet lyst og saftigt og smagen er nuanceret, mild og delikat. Med sin distinkte og smag tilbyder vagtel kødet en dybere smagsoplevelse end meget andet fjerkræ.

Kalus franske vagtler kan transformeres til en bred vifte af verdens retter, fra det europæiske til det asiatiske. Den kan bruges i en klassisk gryderet, hvor vagtlens delikate vagtel
Vagtelsmag fremhæves i kombination med sæsonens grøntsager eller i en moderne asiatisk fusion, hvor vagtlen serveres med sprøde grøntsager og en tangy sauce.Opskrifter til inspiration


For at illustrere vagtlernes potentiale, præsenterer vi her et udvalg af opskrifter, der giver plads til innovation:

Farserede vagtler:


En ret, hvor vagtlens kød bliver parret med en dyb smag af valnøddefars. En hvidvinssovs runder retten af, mens ristede svampe og pillekartofler fuldender den.
Se hele opskriften her.Grydestegte vagtler:


Et enkelt, men sofistikeret valg, hvor vagtlens kød er omfavnet af en skive bacon, præsenteret på gyldent brød.
Se hele opskriften her.Vagtelfrikassé:


En sofistikeret ret hvor vagtlens delikate smag kombineres med friske grøntsager i en dyb bouillon.
Se hele opskriften her.Vagtler med svampesovs:


En kombination af vagtlens milde smag med den rige aroma af forskellige svampe, afrundet med en flødesauce.
Se hele opskriften her.For flere opskrifter, se alle vores opskrifter her.FAQHvor stor er en vagtel?

Kalus franske vagtler vejer ca.140-160 gram stykket og derfor skal man påregne en vagtel per. person.Hvordan bør Kalus vagtler tilberedes for det bedste resultat?

Vagtler kan pocheres, braiseres, grilles eller steges. Det er vigtigt altid at sikre at de når en sikker intern temperatur inden servering.Hvor kommer vagtlen oprindeligt fra?

Den mest almindelige opdrættede vagtelart er den japanske vagtel (coturnix japonica). De blev domesticeret omkring det 11. århundrede i Japan og blev oprindeligt holdt som sangfugle. I 1950’erne blev de bragt til Europa, hvor de nu opdrættes for deres kød og æg.