Lufttørret skinke

En kulturarv af smag


Hos Kalu er vi stolte af vores nøje udvalgte sortiment af spanske og italienske lufttørrede skinker. Denne delikatesse har rødder, der strækker sig tilbage i flere århundreder. Det er en kulturarv, som fortæller en historie om tradition, tid og tålmodighed.Unikke smage


Blandt vores udvalg finder man berømte navne som Iberico og Serrano, som hver især bringer unikke smagsprofiler til bordet. Iberico-skinken, fra de sortfodede svin, der græsser på Spaniens dehesaer, har en fedtrig og nøddeagtig profil, som kun denne race kan levere. Den spanske Serranoskinken har en subtil  velafbalanceret smag, som kommer af dens omhyggelige tørringsproces i landets højder.En alsidig fødevare


Lufttørret skinke er en alsidig fødevare, som kan bruges alene og i et utal af retter. Skinken kan fx serveres sammen med en skarp pecorino eller sammen med et stykke moden melon. Den kan også finde sin plads på en gourmet pizza, tilføje en umami smag til pastaretter eller integreres i elegante tapasretter.se hele vores opskriftsunivers her.FAQHvad skelner Iberico-skinken fra Serrano-skinken i smag?

Iberico-skinken har en mere intens, nøddeagtig profil på grund af svinets diæt og genetik, mens serranoskinken leverer en mere traditionel, men stadig dyb, tørret smag.Er der specifikke forhold ved opbevaring af lufttørret skinke?

Det er bedst at opbevare lufttørret skinke et køligt, tørt sted. Undgå direkte sollys, og anvend om muligt en vakuum forsegling for at bevare friskheden.Hvordan kan jeg inkorporere lufttørret skinke i moderne retter?

Mens lufttørret skinke traditionelt serveres alene eller med ost, kan lufttørret skinke sagtens gå sammen med  ingredienser som melon, figner eller endda chokolade. Den kan også integreres i tartarer, carpaccios eller som en smagfuld kontrast i salater.Hvad er Iberisk skinke?

Iberisk skinke også kendt som Pata Negra, er en lufttørret skinke, som stammer fra den iberiske gris. Grisen er unik for Spanien og Portugal og er kendt for sin diæt af agern som giver skinken sin karakteristiske nøddesmag.Hvad er Serranoskinke?

Serranoskinke er en spansk delikatesse. Den har en subtil nøddeagtig smag og en behagelig blød konsistens. Kødet er ikke tilberedt, men gnedet med havsalt og derefter hængt til tørre i minimum 7 måneder før den kan spises. Serranoskinke fremstilles fra grisens for- eller bagben.Hvorfor hedder det Serrano?

Tilbage i tiden foregik modningen i bjerhulder, deraf udtrykket Serrano, der betyder “fra bejergene”.