SÆSONENS PRODUKTER

Da vi er kendt for vores ferske og friske sortiment, er mange af vores produkter natuligvis sæsonbestemt som fx. vores danske vildt og trøfler. Sæsonens råvarer har mange fordele, men friskhed og smag bør i især fremhæves.

Udover de produkter som er i sæson er der mange af vores produkter, som særligt kommer til sin ret på et bestemt tidspunkt af året. Fx er vores frugtpuréer og ferske pølser oplagte til den danske for- og sensommer. For yderligere inspiration har vi lavet en liste over produkter som er oplagte til de kommende måneder.
SOMMERTRØFLER FRA  ITALIENSKE URBANI

SOMMERTRØFLER FRA  ITALIENSKE URBANI


Den delikate sommertrøffel (Tuber aestivum Vitt.) kan plukkes fra maj til september måned og har sammenlignet med vintertrøflen en mildere og mere afdæmpet aroma og smag. Pga. sommertrøflens mere sarte smag er det synd at bruge den sammen med stærke krydderier og ingredienser.

Sommertrøflen egner sig særdeles godt til enkle pastaretter, risotto og fisk.

RING TIL KUNDESERVICE FOR YDERLIGERE INFORMATION

MERGUEZ PØLSER

MERGUEZ PØLSER


Den danske sommerperiode er forbundet med grillet kød, fisk, grøntsager og naturligvis pølser. Den rødlige Merguez pølse, som har sin oprindelse i Nordafrika, er lavet af lammekød og krydret med paprika, cayennepeber, fennikelfrø og harissa. Kødet er grofthakket, så kødstruktur og bid bevares i pølsen.

Den krydrede pølse egner sig fantastisk til grillen og fungerer godt sammen med en frisk og sprød sommersalat.

SHOP MERGUEZ PØLSE HER​​​
FRUGTPURÉ FRA BOIRON

FRUGTPURÉ FRA BOIRON


Boirons naturlige frugtpuréer går hånd i hånd med den danske sommer. Frugterne, som bruges til puréerne, plukkes, når de er mest modne, hvorefter de pasteuriseres. Dette gøres for at bevare frugtens naturlige farve, duft og smag.

Puréerne er ideelle til desserter og egner sig fantastisk til sommerens is og cocktails.

SHOP BOIRON FRUGTPURÉER HER
EXTRA OLIVENOLIE OG EDDIKER FRA SPANSKE O-MED

EXTRA OLIVENOLIE OG EDDIKER FRA SPANSKE O-MED


Olier og eddiker bruges hele året rundt, men om sommeren har de en særlig berettigelse. Kvalitets olivenolie har typisk en frisk, klar grøn farve og dufter af artiskok, bitter mandel, nyslået græs. Smagen må meget gerne være pikant og bitter og helst ikke fed og olieret. O-Meds eddiker og olier findes i mange forskellige varianter.

God olivenolie på spæde nye grøntsager eller en enkel dressing blandet sammen med en sommersalat er et fantastisk match.

SHOP O-MED OLIER OG EDDIKER HER​​​
OSTEKASSE FRA FRANSKE MONS FROMAGER AFFINEUR

OSTEKASSE FRA FRANSKE MONS FROMAGER AFFINEUR


Det anerkendte firma Mons, Auvergne er i osteverdenen kendt for at lagre og modne ost til perfektion, og det kan både ses og smages. Udvalget i vores franske ostekasse komplimenterer hinanden i smag, styrke og konsistens, hvilket er med til at give en nuanceret smagsoplevelse.

Ostene i kassen varierer i løbet af året.

SHOP 1 KG MONS OSTEKASSE HER
FRANSK NATUR OG RESPEKT KYLLING

FRANSK NATUR OG RESPEKT KYLLING


Vores fritgående Natur og Respekt kylling er noget ganske særligt. Producenternes respekt for kyllingernes livsbetingelser sætter sit tydelige præg på kødet, som er mørt og saftigt med en fast struktur. Smagen er fyldig, men mildere end i andet fransk fritgående fjerkræ.

Kyllingen må betegnes som en sommerklassiker, da den udover de velkendte tilberedningsmetoder egner sig godt til grillen. Kyllingens lyse kød komplimenterer næsten alle sæsonens frugt og grønt.

SHOP NATUR OG RESPEKT KYLLING HER​​​
SORTFODSGRIS, SECRETO

SORTFODSGRIS, SECRETO


Hvis man ikke har haft fornøjelsen af at smage secreto, bør man gøre sig den ulejlighed i løbet af sommeren. Secreto er en udskæring fra bugen af spanske Iberico-grise og er et ekstremt smagfuldt, saftigt og mørt stykke kød. Man kan sammenligne secreto med wagyu kød.

Pga. det høje fedtindhold er kødet ideelt til grillen og kan med stor fordel serveres sammen med fx grillet citron og nye sommerasparges.

SHOP SECRETO, SORTFODSGRIS HER