Landkylling og poussin

Poussinen blev tidligere kaldt for “forårskylling”. Nu kan den - som næsten alt andet fjerkræ - fås hele året. Poussinen lever af 100 % vegetabilsk foder, hvoraf størstedelen består af korn. Lårene er små og buttede, og brystkødet fyldigt. Poussiner kan steges, sprænges og koges, grilles og farseres – kig under opskrifter for inspiration. Den gule poussin er større, mørkere i kødet og lidt saftigere end sin hvide fætter. Gult fjerkræ spises meget i Sydeuropa og det er racen samt majsfoder der gør at kødet og skindet får sin gule farve.
Viser 1 ud af 1 produkter

Uovertruffen kvalitet


Som alt andet fjerkræ fra Kalu lever vores poussiner op til vores kompromisløse standard for kvalitet, smag og dyrevelfærd. En poussin er en ung kylling, hvilket bl.a. bidrager til at smagen er  fin og delikat og at kødet er mere mørt og saftigt end ældre kyllinger. Betegnelsen poussin bruges inden for gastronomien til at beskrive en lille kylling.



Opdrættet med omtanke


Vi får vores poussiner fra nøje udvalgte landbrug, hvor dyrevelfærd er i højsædet. Her lever de unge fugle under forhold, der tillader dem at udvikle deres naturlige adfærd og muskulatur. Det resulterer i kød af høj kvalitet, der smager som kylling skal smage.



Kulinarisk alsidighed


Poussiner er kendte for deres alsidighed i køkkenet. Deres mindre størrelse gør dem perfekte til enkeltportioner, og deres delikate smag kan fremhæves med alt fra simple krydderier til eksotiske saucer.



Opskrifter til inspiration


Vi har udvalgt nogle af vores favorit opskrifter, der varierer i smag og kompleksitet, for at give dig den inspiration, du har brug for.



Farserede Udbenede Poussiner:


En sofistikeret ret, hvor de udbenede poussiner fyldes med en velsmagende fars. Efter en kortvarig stegning på høj varme, simrer de i en blanding af hvidvin og bouillon, hvilket gør kødet saftigt og aromatisk. Tilberedningstiden er cirka 30-35 minutter.
Se hele opskriften her



Grydestegte Poussiner med Krydderurter:

 

En rustik, men elegant ret, hvor krydderurtesmørret, der er placeret under skindet, tilfører en skøn smag og aroma til poussinerne. Efter at have været brunet, fuldendes retten med en stegning i hvidvin i 25-30 minutter.
Se hele opskriften her



Gul Poussin med Græskar-Risotto:


En farverig og autentisk ret, der kombinerer den lette smag af poussin med den fyldige og cremede græskar-risotto. Poussinerne steges i ovnen i cirka 20 minutter, mens risottoen forberedes på komfuret.
Se hele opskriften her



Poussin i Karry med Pikante Æbler:

 

En spændende sammensmeltning af krydret og friskt, hvor poussinerne er tilberedt i en smagfuld karrysauce. Retten er afbalanceret med en kølig yoghurtdressing og frisk mynte, hvilket gør den til en sanseoplevelse.
Se hele opskriften her



For flere opskrifter, se alle vores opskrifter her.

FAQ



Hvad gør poussiner unikke i forhold til almindelige kyllinger?

Poussiner er yngre end almindelige kyllinger og kødet er derfor mere mørt og saftigt. De er ideelle til enkeltportioner og deres delikate smag gør dem meget alsidige i køkkenet.



Kan poussiner fryses ned?

Ja, poussiner kan fryses ned for at bevare friskheden. Vi anbefaler at fryse dem ned så hurtigt som muligt efter køb og mærke datoen på emballagen.



Hvordan tilberedes en poussin?

På grund af deres mindre størrelse er poussiner hurtigere at tilberede end almindelige kyllinger. De kan grilles, steges eller bages, og deres kød kombinerer godt med en bred vifte af krydderier og tilbehør. Det er en god idé at vikle fuglene med en skive tørret, røget skinke eller bacon for at holde på saften og give ekstra smag. En normal str. poussin steges i ca. 30 min. ved 180 grader.



Hvad er ca. mængden per. person?

Beregn 1 poussin (ca. 400 g) pr. pers.