Som alt andet fjerkræ fra Kalu lever vores poussiner op til vores kompromisløse standard for kvalitet, smag og dyrevelfærd. En poussin er en ung kylling, hvilket bl.a. bidrager til at smagen er fin og delikat og at kødet er mere mørt og saftigt end ældre kyllinger. Betegnelsen poussin bruges inden for gastronomien til at beskrive en lille kylling.
Vi får vores poussiner fra nøje udvalgte landbrug, hvor dyrevelfærd er i højsædet. Her lever de unge fugle under forhold, der tillader dem at udvikle deres naturlige adfærd og muskulatur. Det resulterer i kød af høj kvalitet, der smager som kylling skal smage.
Poussiner er kendte for deres alsidighed i køkkenet. Deres mindre størrelse gør dem perfekte til enkeltportioner, og deres delikate smag kan fremhæves med alt fra simple krydderier til eksotiske saucer.
Vi har udvalgt nogle af vores favorit opskrifter, der varierer i smag og kompleksitet, for at give dig den inspiration, du har brug for.
En sofistikeret ret, hvor de udbenede poussiner fyldes med en velsmagende fars. Efter en kortvarig stegning på høj varme, simrer de i en blanding af hvidvin og bouillon, hvilket gør kødet saftigt og aromatisk. Tilberedningstiden er cirka 30-35 minutter.
Se hele opskriften her
En rustik, men elegant ret, hvor krydderurtesmørret, der er placeret under skindet, tilfører en skøn smag og aroma til poussinerne. Efter at have været brunet, fuldendes retten med en stegning i hvidvin i 25-30 minutter.
Se hele opskriften her
En farverig og autentisk ret, der kombinerer den lette smag af poussin med den fyldige og cremede græskar-risotto. Poussinerne steges i ovnen i cirka 20 minutter, mens risottoen forberedes på komfuret.
Se hele opskriften her
En spændende sammensmeltning af krydret og friskt, hvor poussinerne er tilberedt i en smagfuld karrysauce. Retten er afbalanceret med en kølig yoghurtdressing og frisk mynte, hvilket gør den til en sanseoplevelse.
Se hele opskriften her
Poussiner er yngre end almindelige kyllinger og kødet er derfor mere mørt og saftigt. De er ideelle til enkeltportioner og deres delikate smag gør dem meget alsidige i køkkenet.
Ja, poussiner kan fryses ned for at bevare friskheden. Vi anbefaler at fryse dem ned så hurtigt som muligt efter køb og mærke datoen på emballagen.
På grund af deres mindre størrelse er poussiner hurtigere at tilberede end almindelige kyllinger. De kan grilles, steges eller bages, og deres kød kombinerer godt med en bred vifte af krydderier og tilbehør. Det er en god idé at vikle fuglene med en skive tørret, røget skinke eller bacon for at holde på saften og give ekstra smag. En normal str. poussin steges i ca. 30 min. ved 180 grader.
Beregn 1 poussin (ca. 400 g) pr. pers.