Fasan

Viser 1 ud af 1 produkter

Smagfulde Fasaner


Fasan er indbegrebet af fuglevildt, og i forhold til andet fjerkræ er smagen kraftigere. Kødet er magert og fast i strukturen, har en mørk rosa farve og har en let krydret smag.

Fasan kan bruges i en række forskellige retter, der spænder fra det traditionelle til det innovative. Den er fremragende i bl.a. gryderetter og i en ragout, da tilberedningsmetoden får fuglens karakteristiske smag frem. Desuden kan den i mange retter bruges som en erstatning for andre typer vildt. Saftige og let syrlige frugter som druer og appelsiner klæder i særdeleshed fasanen.



For inspiration, se vores opskrifter.

FAQ



Hvordan tilberedes en fasan?

Fasan kan tilberedes på mange måder. Traditionelt steges den i ovnen, men den kan også braiseres, grilles eller steges på panden. Vigtigst er, at fasanen tilberedes forsigtigt for at bevare fasanens naturlige saft og kraft.



Hvor længe skal fasan steges?

Stegetiden for fasan afhænger af dens størrelse og tilberedningsmetode. En hel fasan skal typisk stege i ovnen i omkring 60-75 minutter ved 180 grader. Hvis den er skåret i stykker, kan stegningen være kortere.



Hvordan undgår man at kødet bliver tørt?

Som med meget andet fjerkræ, har brystpartiet en tendens til at blive tørt. Det anbefales derfor at lade skindet blive på fasanen under tilberedningen, da det er med til at holde på fedtet og smagen. Har fasanen ikke skind på, kan man med fordel svøbe den ind i bacon eller pancetta, inden den steges.