Charcuteri fra La Prudencia

 



Spanske lufttørrede skinker og pølser

Der er hvide svin:

Serranoskinke fra La Prudencia.

La Prudencia producerer en unik Serranoskinke: Skinkerne produceres af spanske, hvide tungsvin opdrættet i regionen omkring Avila og Segovia og slagtet på La Prudencias eget slagteri i Villacastin, 30 km fra Segovia.

Den normale modningsproces for en Serranoskinke er ca. 6-9 måneder. Serranoskinker fra La Prudencia modner mellem 18 og 24 måneder. Den lange tid modningstid er nødvendig for at få modnet de store skinker fra svinene på 130-150 kg. La Prudencias modningshus i 1100 meters højde med klimatisk ekstreme somre og vintre giver ideelle forudsætninger for en langsom modning af skinkerne.

Serrano skinke i skiver 70 gr/pk varenr. 7004703
Serrano skinke u/ben varenr. 7004601
Serrano skinke m/ben varenr. 7004901


...og der er sorte svin:

Iberisk bellota sortfodsskinke fra La Prudencia. 

Det sorte iberiske svin er grundlaget for Spaniens bedste charcuteriprodukter. Denne helt specielle svinerace opdrættes i det vestlige Spanien, fortrinsvis i korkegebevoksninger Extramadura- og Huelva-området.

Korkegenes agern kaldes ”bellota” og er svinenes væsentligste føde. De skal have en slagtevægt på over 150 kilo. De specielle sorte svin, korkegenes agern og en ekstrem lang modning på over 3 år giver disse skinker deres enestående smag og karakter.

Iberisk bellota skinke m/ben varenr. 7006001
Iberisk skinke u/ben varenr. 7007101
Iberisk skinke ¼ varenr. 7007201
Iberisk skinke i skiver 70 gr/pk varenr. 7007003

Lomo

Lomo er krydret og tørret svinefilet. Hos La Prudencia marineres svinefileten i 48 timer i salt, paprika og andre krydderier samt hvidløg og oregano. Herefter kommes den i en naturtarm og tørres i 3-4 måneder i tørrerum hvor der står fade med birkebrænde som både indgår som en del af tørringsprocessen men samtidig giver lomoen en let røget smag. 

Lomo Iberico Bellota varenr. 9610101
Lomo Serrano varenr. 9610001

Chorizo iberico bellota

La Prudencias chorizo bliver fremstillet af magert svinekød og spæk fra det iberiske bellota svin og hvidløg, paprika, oregano og andre krydderier samt lidt hvidvin. Modningsprocessen varer mindst 1 måned og som modningen skrider frem får pølsen en fastere konsistens og udvikler dens karakteristiske smag og aroma.

Chorizo Iberico Bellota varenr. 7405001

Chorizo cular

En pølse produceret af svinekød fra hvide spanske tungsvin og kendt for sin karakteristiske smag af rød piment og peber.

Chorzo cular varenr. 7405201


Paleta serrana


Paleta’en er svinebov fra de hvide tungsvin, som behandles og tørres på samme måde som skinker. Paleta’en skal imidlertid modne i kortere tid end skinkerne fordi boven er mindre.


Paleta serrana i skiver 70 gr/pk varenr. 9609503