Kalu blev etableret tilbage i 1987 af Carl Henrik Skovdal - der kom fra Kalundborg - i det indre og pulserende Kødbyen i København, et anerkendt handelsselskab med speciale i gourmetprodukter, hvor et af hovedspecialiteterne er de franske poussiner og Bresse kyllinger. Siden da er passionen til det franske, og kærligheden til topklasse produkter vokset stødt med årene, hvilket betyder at Kalu i dag importerer og videresælger et bredt udvalg af nøje udvalgte delikatesser og specialiteter fra primært Frankrig, Italien, Spanien og Danmark. Med fokusområder på fransk fjerkræ, lam, dansk vildt, charcuteri, franske specialiteter og sæsonvarer.
 
Kalu har gennem årene opbygget en solid kundegruppe samt opnået flot anerkendelse blandt både forbrugere samt brancheeksperter, som gør at Kalu i dag er et velanset handelsselskab.  Den evige bestræbelse efter unikke gourmetprodukter af udsøgt kvalitet er en del af Kalus DNA og gør, at Kalu i dag har omkring 1000 varenumre fordelt på 100 små og mellemstore producenter, som med tætte og langvarige relationer danner rammerne for de gode partnerskaber.   Grundstenene i KALU er ærlighed, troværdighed, ordentlighed og tillagt en ubetinget kompromisløs passion til kvalitet. Dette har naturligvis en alt afgørende betydning for, hvilke producenter- og samarbejdspartnere Kalu nøje udvælger at have et stærkt partnerskab med. Det har igennem årene resulteret i tætte og langvarige relationer, som er baseret på en gensidig forståelse og respekt for den gode råvare og ikke mindst den gode historie og håndværk bag et hvert produkt.   Et nøje udvalgte sortiment og ufravigelige krav til høj kvalitet har betydet, at Kalu i dag leverer fødevarer til nogle af Danmarks absolut bedste top restauranter, herunder specialbutikker igennem fødevaregrossister og detailbutikker.  Kalus mangeårig engagement på den kulinariske danske scene med målrettet fokus på særligt franske højkvalitets fødevarer resulterede da også i at Kalu tilbage i 2022 blev udnævnt til Kongelig Hofleverandør af H.M. Dronningen. En blåstempling som vi er både ydmyge, stolte og meget beærede over.
Ambitioner

Et sceneskift i juni 2025 betød nye ejere, Christian Brink og Maria van Urk, som begge har en lang erfaring i fødevarebranchen, som nu en sætter en ny æra og ambitioner for fremtiden. 
Med målrettet fokus på særligt, bæredygtighed, godt traditionelt håndværk, og gode gamle familiedyder som Kalu har opbygget gennem årene, og som et stærkt brand hvor der er et betydeligt vækstpotentiale – både nationalt og internationalt vil Kalu gå til markedet med nye innovationer og smagsrige gourmetprodukter til danskerne.
 
Produktporteføljen af høj kvalitets gourmetfødevaremærker vil blive styrket og give adgang til nye danske specialiteter så som bæredygtigt dansk vildt, som har et uforløst potentiale som gourmetprodukt til det gastronomiske køkken