Om Kalu

Etableret i Kødbyen
Kalu blev etableret tilbage i 1987 af Carl Henrik Skovdal – fra Kalundborg – i det indre og pulserende Kødbyen i København. Herfra opbyggede han et anerkendt handelsselskab med speciale i gourmetprodukter, hvor en af hovedspecialiteterne var franske poussiner og Bresse-kyllinger.
Passion for det franske køkken
Siden da er passionen for det franske og kærligheden til topklasseprodukter vokset støt. I dag importerer og videresælger Kalu et bredt udvalg af nøje udvalgte delikatesser og specialiteter fra primært Frankrig, Italien, Spanien og Danmark – med fokus på fransk fjerkræ, lam, dansk vildt, charcuteri, franske specialiteter og sæsonvarer.
Anerkendelse og solide relationer
Gennem årene har Kalu opbygget en solid kundegruppe og opnået stor anerkendelse blandt både forbrugere og brancheeksperter. Kalu har i dag omkring 1000 varenumre fordelt på 100 små og mellemstore producenter, som vi har tætte og langvarige relationer med.
Kalu blev etableret tilbage i 1987 af Carl Henrik Skovdal – fra Kalundborg – i det indre og pulserende Kødbyen i København. Herfra opbyggede han et anerkendt handelsselskab med speciale i gourmetprodukter, hvor en af hovedspecialiteterne var franske poussiner og Bresse-kyllinger.
Passion for det franske køkken
Siden da er passionen for det franske og kærligheden til topklasseprodukter vokset støt. I dag importerer og videresælger Kalu et bredt udvalg af nøje udvalgte delikatesser og specialiteter fra primært Frankrig, Italien, Spanien og Danmark – med fokus på fransk fjerkræ, lam, dansk vildt, charcuteri, franske specialiteter og sæsonvarer.
Anerkendelse og solide relationer
Gennem årene har Kalu opbygget en solid kundegruppe og opnået stor anerkendelse blandt både forbrugere og brancheeksperter. Kalu har i dag omkring 1000 varenumre fordelt på 100 små og mellemstore producenter, som vi har tætte og langvarige relationer med.

Vores værdier
Grundstenene i Kalu er ærlighed, troværdighed, ordentlighed og en kompromisløs passion for kvalitet. Disse værdier har afgørende betydning for, hvilke producenter og samarbejdspartnere vi nøje udvælger – altid med respekt for både råvaren, historien og håndværket bag hvert produkt.
Grundstenene i Kalu er ærlighed, troværdighed, ordentlighed og en kompromisløs passion for kvalitet. Disse værdier har afgørende betydning for, hvilke producenter og samarbejdspartnere vi nøje udvælger – altid med respekt for både råvaren, historien og håndværket bag hvert produkt.
Til Danmarks bedste restauranter
Det nøje udvalgte sortiment og de ufravigelige krav til kvalitet betyder, at Kalu i dag leverer fødevarer til nogle af Danmarks absolut bedste restauranter, samt til specialbutikker gennem fødevaregrossister og detailbutikker.
Kongelig anerkendelse
Kalus mangeårige engagement i den danske kulinariske scene – med særligt fokus på franske højkvalitetsfødevarer – blev i 2022 belønnet med udnævnelsen som Kongelig Hofleverandør af H.M. Dronningen. En blåstempling, vi er både ydmyge, stolte og beærede over.

Ambitioner
Et sceneskift i juni 2025 betød nye ejere, Christian Brink og Maria van Urk, som begge har en lang erfaring i fødevarebranchen, som nu en sætter en ny æra og ambitioner for fremtiden.
Med målrettet fokus på særligt, bæredygtighed, godt traditionelt håndværk, og gode gamle familiedyder som Kalu har opbygget gennem årene, og som et stærkt brand hvor der er et betydeligt vækstpotentiale – både nationalt og internationalt vil Kalu gå til markedet med nye innovationer og smagsrige gourmetprodukter til danskerne.
Produktporteføljen af høj kvalitets gourmetfødevaremærker vil blive styrket og give adgang til nye danske specialiteter så som bæredygtigt dansk vildt, som har et uforløst potentiale som gourmetprodukt til det gastronomiske køkken