Thanksgiving 2019


Thanksgiving


I USA er Thanksgiving en af årets store højtider, som holdes den 4. torsdag i november, hvilket i år er den 23. november. Her samles man i familiens skød for at holde traditionerne i hævd og lave den traditionelle Thanksgiving menu sammen. Menuen er traditionsrig og hovedingrediensen er den store flotte kalkun, der fyldes med lækkert fyld og barderes med bacon eller spæk. Det klassiske tilbehør til den saftige kalkun er søde kartofler og majs, squash og tranebær, græskar og en god omgang mos garneret med sauce. Festmåltidet akkompagneres som hovedregel af bordbøn, hvor man takker Gud for årets velsignelser. Thanksgiving handler om at sige tak for de ting du kan elsker, at udvise taknemmelighed for det liv du har. Amerikanerne har haft held med at eksportere Valentinsdag og Halloween til andre kontinenter. I Danmark har vi adopteret kærligheden på de elskendes helligdag og vi pynter op med udskårne græskar, klæder os ud og ringer på døren og lover slik eller ballade.


Opskrift fra Claus, restaurant Salon




Her finder du Claus’ opskrift på klassisk, veltillavet Thanksgiving kalkun med en sauce, så englene synger.

Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.