Thanksgiving kalkun tilberedt af Claus, Restaurant Salon.Ingredienser:

1 stk. 5-6 kg kalkun
2 kg hakket kalv og flæsk
300 gr. hvidt daggammelt brød
1 liter piskefløde
lidt sukker og citron
salt, peber og muskatnød
1 kg svampe
3 skalotteløg
1 bundt persille
300 gr. kastanjer og hakkede nødder
Masser af smør
1 glas cognac eller sherryvand, fond eller vin


Tilberedning:


Udben en fransk 5-6 kg landkalkun fra ryggen i ét helt stykke, pas på du ikke perforerer skindet. Vingeben og lårben tages ud, pibebenet skal blive siddende. Bind en snor om hullet ved vingebenet.


Fars: 2 kg hakket kalv og flæsk, 300 gr. daggammelt hvidt brød i tern uden skorpe, 1 liter piskefløde.


Hæld piskefløden over brødstykkerne og lad dem ligge og suge i 1 time. Hak kastanjer og nødder og glaser dem i smør og en smule sukker og lidt citron. Hak svampe og persille og hak skalotteløg fint.


Rør farsen med salt, peber og revet muskatnød. Tilsæt brødet lidt ad gangen, tilsæt nødder, svampe og løg og tilsæt 1 glas cognac eller sherry. Fyld fuglen med farsen og sy den op. Læg fuglen i en varm bradepande smurt med smør. Smør fuglen med smør og form den som den så ud før den blev udbenet. Barder fuglen med spæk eller pancetta.


Tilsæt væde i form af vand, fond eller vin til bradepanden, så bunden bliver dækket. Nu er fuglen klar til at stege, den skal steges af hele tre omgange. Sæt fuglen i en 165°C varm ovn. Steg den i 45 minutter og tag den herefter ud og lad den hvile lunt i 30 min. Dryp fuglen med væde og tilsæt evt. mere væde til bradepanden.


Steg herefter fuglen i 30 min. ved 175°C, tag den ud igen og lad den hvile lunt i 30 min.


Steg herefter fuglen i 45 min. ved 150°C. Tag den ud, lad den hvile tildækket 1 time og lad den slappe af og sætte sig.


Brug skyen fra bradepanden til sauce.
Skær skiver af fuglen og server den med skysauce, kartofler, bærkompot og evt. stegte svampe.Velbekomme - og tak for opskriften, Claus.

Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.