Assorteret 4 kg. ostekasse fra Mons januar-juni 2018
|
|
Familiefirmaet Mons blev grundlagt i 1965 og ligger i Roanne, små 100 km. nordvest for Lyon og i dag står Hervè Mons i spidsen for foretagendet. Mons er specialist i råmælksoste fra gårdmejerier i det meste af Frankrig og er både fromager og affineur, hvilket vil sige at han selv lagrer de oste han køber. Der bliver taget hånd om hver eneste ost gennem hele modningsprocessen, og hver ost bliver vendt, vasket, børstet og hvad der ellers skal til for at kvaliteten er helt i top, når ostene skal spises. Cirka hvert halve år skifter indholdet i den assorterede ostekasse. Her ser du det indhold, der er gældende fra jan.- juli 2018.
Selles sur Couffy2x300 gr/stk Gedeost fra Centre regionen. Osten er blød med aske på overfladen. Osten har en cremet smag af gedemælk med et strejf af nødder. Brillat Savarin1x600 gr/stk Denne hvidskimmelost af komælk kommer fra Normandiet. Den lagrer i fugtig kælder 1-2 måneder og smagen er blød, cremet og nøddeagtig med et strejf af syre. Langres2x400 gr/stk Blød rødkitost af komælk med en fantastisk smag fra Champagne-Ardenne regionen. Osten er vasket under modning. Briques d’Urfe 1x280 gr/stkLille komælksost vasket under modning med en fin smag af nødder og svampe. Petit Sornin1x550 gr/stk Lille specialitet fra Mons. Komælksost, der bliver vasket i øl, der hedder Sornin. Øllet har noter af orange og har en rig, frugtagtig, krydret smag, hvilket kan smages i osten. Pyrenées Brébis1x350 gr/stk Fåreost fra regionen Aquitaine. Smagen er mild og urteagtig med en lille snert af karamelliseret sukker. Konsistensen er fast, cremet med en hvidlig farve. Osten modner i 3 måneder. Bleu de Sassenage1x400 gr/stk Denne traditionelle bjergost blev først lavet af munke i området Rhône-Alpes. Opskriften spredte sig til de omkring-liggende landsbyer og fra 1338 tillod Baron Albert de Sassenage, at osten kunne sælges. Osten har en simpel smag af mælken fra køer, der græsser i bjergene og har en rund, fyldig smag. Tomme Crayeuse1x450 gr/stk Tomme Crayeuse er en ost fra området Rhône-Alpes. Ostens overflade er gråbrun med gule mugne pletter, der udvikler sig som osten modner. Ostens smag er lidt blød med noter af mineraler og citrus. Perail2x300 gr/stk Perail de Brebis er en blød, modnet fåreost fremstillet af fåremælk i Aveyron i Midi-Pyrénées-regionen i Frankrig. Osten er specielt modnet i træforme, da den har tendens til at blive ret løbende ved stuetemperatur. Abondance2x350 gr/stk Abondance er en komælksost med en stærk duft og en intens frugtagtig smag med noter af smør og hasselnød.
|
|