Verdens bedste karryprojekt Cp44


'Grundlæggende har mit mål været at lave den karry, som man vil anbefale til hinanden.' Grundlægger - Alex Toft Nielsen


Projektet startede d. 19.11.2011 og mit mål var at lave en karry som havde unik smag.

Et premium produkt som skal kunne sælges world wide.

Min inspiration er Tabasco sauce. Et enkelt og godt produkt som du finder på køkkenborde rundt omkring i hele verden.

Jeg ville udvikle og sælge ET karry produkt som vil appellere til de flestes smagsløg. Om de så bor i København, New York eller Tokyo.

Jeg startede med at teste en masse af de eksisterende karry produkter på markedet og tog med denne indsigt til Kerala, Indien. Oprindelsesstedet for mange af de nøgle ingredienser som en karry består af.

Jeg tog på en gastronomisk rundrejse i det sydlige Indien og oplevede de helt autentiske smage. På denne rejse fandt jeg nogle helt specielle ingredienser som jeg tog med til Danmark og begyndte at arbejde med at udvikle en masse forskelige opskrifter.

Da jeg havde noget som jeg begyndte at synes om, kontaktede jeg en række foodies rundt omkring i verden. Jeg samlede på denne måde et internationalt smagspanel som jeg sendte disse prøver til.

Deres feedback blev en essentiel del af den videre udvikling.

Her næsten 3 år efter at jeg startede projektet, er jeg endelig færdig med produktet.

Det har været en lang og ofte meget hullet vej, men jeg synes det har været det hele værd!
CP44 vil give dine retter en fyldig og lækker karrysmag, med et hint af sjældne og eksklusive krydderier.
 
44 ingredienser! 100% NATURLIG. Ingen flavour eller smagsforstærkere. 
Er det så verden bedste karry?
Nej - det er verdens bedste karry projekt! Sikkert også det længste :-)
Men jeg har selvfølgelig sat målet højt og det er også helt fair, at folk stiller det spørgsmål!
Grundlæggende har mit mål været at lave den karry som folk vil anbefale hinanden, hvis de bliver spurgt om at udpege en rigtig god en.
Jeg hævder ikke, at CP44 er verdens bedste karry!
Men hvad man ikke kan diskutere er, at det en af verdens mest komplekse karry blends. Der indgår ikke mindre end 44 forskellige krydderier, urter, frugt og grøntsager i blendet.
Fundamentet i smagen er baseret på de typiske krydderier som indgår i en madras karry. Gurkemeje, korianderfrø, spidskommen, bukkehornsfrø og sort peber.
På dette fundament har jeg arbejdet med de 5 grundsmage.
Sødt - surt - salt - bittert - umami. 
Jeg har eksperimenteret med at finde disse grundsmage i naturlige ingredienser for at give karryen en meget balanceret smag.
Jeg har også fokuseret på at give CP44 lækre og friske noter af frugt og urter. Chili styrken er medium og kommer fra 4 forskellige typer chili.
CP44 vil give dine retter en fyldig og lækker karry smag, med et hint af sjældne og eksklusive krydderier som f.eks. verdens dyreste
krydderi. Safran.
Hvordan skal man så bruge denne karry?
Helt på samme måde som en normal madras karry!
Rigtig god til den klassiske ret “boller i karry” og karrysalat, men selvfølgelig også i rigtig mange andre spændende retter, hvor man ønsker en delikat karry smag.

Find inspiration og opskrifter på: www.aromaspices.com
Man kan også se hele projektets forløb som er dokumenteret på Facebook.

Alex Toft Nielsen - August 2014