TØRMODNING
TØRMODNING - SIKRE MØRT OG SMAGFULDT KØD
Tørmodning er en metode, som giver naturligt forekommende enzymer en mulighed for at nedbryde molekyler i musklen og dermed gøre kødet mere smagfuldt og mørt. Selv om man sandsynligvis bør overlade længerevarende tørmodning til eksperter, er det nemt at tørre oksekød i korte perioder (ca. 4-6 dage).
HVILKE UDSKÆRINGER EGNER SIG BEDST:
Store udskæringer egner sig bedst (oksefilet, tyksteg, oksefilet etc.). Når kødet først er tørmodnet, kan det steges helt, skæres i mindre stykker eller skæres til bøffer.
HVAD SLAGS UDSTYR SKAL MAN BRUGE:
HVILKE UDSKÆRINGER EGNER SIG BEDST:
Store udskæringer egner sig bedst (oksefilet, tyksteg, oksefilet etc.). Når kødet først er tørmodnet, kan det steges helt, skæres i mindre stykker eller skæres til bøffer.
HVAD SLAGS UDSTYR SKAL MAN BRUGE:
- En bageplade med kanter, en bradepande eller en stor tallerken. Skal bruges til at opsamle saften fra kødet.
- Et stegestativ/rist for at holde kødet ude af saften.
- Plads på den nederste hylde i dit køleskab.
- Mindst fire dage før at oksekødet skal tilberedes, pakkes kødet ud og overfladen tørres af for fugt.
- Alle fødevarer flyttes væk fra det sted i dit køleskab, hvor kødet skal hænge. Dette for at undgå, at oksekødssaften kommer i kontakt med andre fødevarer.
- En bageplade eller en bradepande sættes på nederste hylde i køleskabet. En rist lægges ovenpå bradepanden og oksekødet lægges derefter oven på risten. Oksekødet skal ikke dækkes til.
- Vend kødet halvvejs gennem lagringsprocessen.
- Når oksekødet er blevet tilstrækkelig modnet dækkes det til med plastfolie, tilberedes eller fryses ned.