TØRMODNING

TØRMODNING - SIKRE MØRT OG SMAGFULDT KØD

Tørmodning er en metode, som giver naturligt forekommende enzymer en mulighed for at nedbryde molekyler i musklen og dermed gøre kødet mere smagfuldt og mørt. Selv om man sandsynligvis bør overlade længerevarende tørmodning til eksperter, er det nemt at tørre oksekød i korte perioder (ca. 4-6 dage).
 
HVILKE UDSKÆRINGER EGNER SIG BEDST:
Store udskæringer egner sig bedst (oksefilet, tyksteg, oksefilet etc.). Når kødet først er tørmodnet, kan det steges helt, skæres i mindre stykker eller skæres til bøffer.
 
HVAD SLAGS UDSTYR SKAL MAN BRUGE:
  • En bageplade med kanter, en bradepande eller en stor tallerken. Skal bruges til at opsamle saften fra kødet.
  • Et stegestativ/rist for at holde kødet ude af saften. 
  • Plads på den nederste hylde i dit køleskab. 
FREMGANGSMÅDE:
  1. Mindst fire dage før at oksekødet skal tilberedes, pakkes kødet ud og overfladen tørres af for fugt.  
  2. Alle fødevarer flyttes væk fra det sted i dit køleskab, hvor kødet skal hænge. Dette for at undgå, at oksekødssaften kommer i kontakt med andre fødevarer.
  3. En bageplade eller en bradepande sættes på nederste hylde i køleskabet. En rist lægges ovenpå bradepanden og oksekødet lægges derefter oven på risten. Oksekødet skal ikke dækkes til.
  4. Vend kødet halvvejs gennem lagringsprocessen.
  5. Når oksekødet er blevet tilstrækkelig modnet dækkes det til med plastfolie, tilberedes eller fryses ned.