STEGNING AF OKSEKØD

STEGNING AF OKSEKØD - 3 TEKNIKKER

TEKNIK 1: PÅ PANDEN
Denne metode egner sig til alle udskæringer, men er særlig god til strip steaks og ribeye bøffer.

  1. Krydr kødet rigeligt med salt og peber. 
  2. Varm en sauterpande op til middelhøj varme. Tilsæt en smule vindruekerne- eller rapsolie. 
  3. Når olien begynder at ryge lægges bøffen på panden.
  4. Steg hver side i ca. 1-2 minutter. Glem ikke kanterne.
  5. Skru ned til middelvarme.
  6. Tilsæt et par spiseskefulde smør og et par kviste frisk rosmarin.
  7. Med jævne mellemrum hældes smørret over kødet. Fortsæt stegningen indtil den ønskede indre temperatur er opnået. En medium bøf skal have ca. 7-8 minutter.
  8. Tag bøffen af varmen, og lad den hvile i 5 minutter.
  9. Skær den i skiver og drys med salt.
 TEKNIK 2: PÅ GRILLEN
  1. For at sikre en flot skorpe tørres enhver form for fugt af bøffen. Krydr begge sider med salt og peber.
  2. Læg bøffen på en varm, ren grill, der er blevet penslet med en smule olie. Når kødet har fået grillmærker vendes bøffen og steges færdig - indtil bøffen har opnået den rette temperatur (anvend et stegetermometer). 
  3. Hvis bøffen er tyk og man gerne vil undgå, at ydersiden af kødet bliver for tørt, inden den indre temperatur er opnået, er det en god idé først at stege kødet på grillen og afslutte i ovnen. (se instruktionerne for komfur/ovn nedenfor) for at undgå, at det sker.
 TEKNIK 3: HYBRIDMETODEN KOMFUR/OVN
  1. Varm en olieret stegepande/støbejernspande op til høj varme
  2. Læg forsigtigt kødet på panden – vinkl panden væk fra én selv for at undgå oliesprøjt.
  3. Steg bøffen på hver side, indtil kødet har opnået en flot brun stegeskorpe.
  4. Put kødet ind i en forvarmet ovn, 200 grader (hvis panden kan tåle varmen fra ovnen sættes den i ovnen sammen med kødet)
  5. Når bøffen har opnået den ønskede indre temperatur (stegetermometer), fjernes kødet fra ovnen/panden og lægges til hvile for at sikre, at bøffen bliver saftig. Lad kødet hvile i ca. 15-20 minutter for at sikre, at saften fra kødets kerne trækkes ud i kødet.