Produktnyheder m.m. til engros, detail- og foodservice

Påskens lækkerier


Kenneth Toft-Hansen – verdens bedste kok

Verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d´Or er afsluttet, og den danske kok Kenneth Toft-Hansen vandt guld.


Der var spænding til det sidste, og mange lande var spået en plads på podiet. Danmark var blandt favoritterne sammen med Norge, Sverige, Japan, USA og værtslandet Frankrig.  Men Kenneth Toft-Hansens to retter var overlegne, så dommerne var ikke i tvivl om at Danmark endnu en gang måtte på vinderpodiet. Det er 6. gang, at Danmark står på podiet og modtager en medalje til Bocuse d’Or. 


 - Det er et øjeblik jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste ’commis’! Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres, siger Kenneth Toft-Hansen.


Den mest vindende Bocuse d’Or kok gennem tiden er danske Rasmus Kofoed, og han har siden efteråret været med i køkkenet som coach for Kenneth. – Det har været et kæmpe privilegie at have haft Rasmus med i køkkenet. Jeg har ikke kunne ønske mig en bedre samarbejdspartner at spille bold op ad. Rasmus har været en kæmpe støtte, og han har troet på mig fra starten, fortæller Kenneth Toft-Hansen.


Øko ketchup fra Curtice Brothers har fået en søster

Den økologiske ketchup med 70% ægte toskanske tomater har fået en søster i form af en økologisk mayonnaise. Den fås pt. kun i det lille 70 g glas til roomservice og bordservering og passer så godt samen med ketchuppen. Mayonnaisen har den perfekte balance mellem fedme og syre og er fantastisk i sandwich, burgere og til ovnfritter. Ring til kundeservice

på 33 24 12 22 hvis du vil ønsker en vareprøve. 

NYHED: Danske frilandssnegle og snegleæg

Ditte havde længe haft en drøm om at mærke naturen og årstiderne i stedet for at tilbringe hele dagen på et kontor. 
En dag så hendes mand et dokumentarprogram om en engelsk kvinde, Sophie, der havde en sneglefarm og Ditte var solgt. Hun tog til England og besøgte Sophie og skiftede derefter sit 9-17 job ud med et halvtidsjob, hævede sin pension for at starte en sneglefarm. Det var hårdt arbejde hver weekend, men i foråret 2017 kunne de sætte de første snegle ud på farmen. Plettet voldsnegl er lidt mindre end en vinbjergsnegl og en udsøgt spisesnegl. De danske frilandssnegle er friskhøstede og møre med en fin smag. Sneglene lever det gode liv på den grønne farm, hvor de kan spise masser af vinterraps suppleret med en melblanding fra Frankrig der er tilsat vitaminer og mineraler. I september/oktober høstes alle sneglene.
Du kan få de danske frilandssnegle sous-vide kogte eller blancherede. Se her. Du kan også købe snegleæg.


Kontakt Kalu på 33 24 12 22 for salg og vareprøve. 


Til den eksklusive burger eller bøf: Trøffelmayo og trøffel bbq sauce

Italienske Urbani Tartufi ligger i smukke Umbrien og er vores trofaste leverandør af alt med trøfler: De friske, de syltede, salsa, olier, carpaccio, mel og meget mere. Nu tester vi sidste skud på stammen som er en velsmagende og uundværlig duo, når du skal have en god bøf eller en fantastisk burger - eller bare lidt gode ovnkartofler. Ring 33 24 12 22 for en vareprøve.
Trøffelmayo 90 g/glas
En virkelig god mayo med den helt rigtige smag og det helt rigtige aromatiske strejf af sommertrøffel. Indeholder bl.a. planteolie, frilandsæggeblommer, sommertrøffel, sennep og krydderier.
Trøffelbarbeque 90 g/glas
God smag og god syre afrundet med smagen af sommertrøffel. Indeholder bl.a. aceto balsamico, sommetrøffel og extra jomfruolivenolie.


Økologisk ketchup med 77% toscanske tomater

Det her er smagen af ketchup

På burgeren, til ovnfritter til brunchen på en god hot dog.... Ketchup er uundværlig, og hvorfor ikke bruge den bedste af slagsen dvs. en velsmagende økologisk tomatketchup, der rent faktisk smager af tomat. 
Denne ketchup indeholder 77% toscanske, økologiske tomater - ikke fra pure eller koncentrat - æble, krydderier, atlanterhavssalt og en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
’Vores projekt begyndte med det mest basale spørgsmål, hvad er ketchup? Wikipedia gav os en kort beskrivelse af terminologien og et lille foto af en ketchup reklame fra Curtice Brothers i 1868. Uden rigtig at have nogen egentlig hensigt fulgte vi denne nostalgiske reference og fandt ud af at dette brand med et strejf af romantik var blevet opgivet. Vi besluttede at fortsætte historien og blev til de nye Curtice Brothers. Vores ketchup er håndlavet. Vi bruger økologiske, italienske tomater – La Dolce Vita på flaske.’ 
Kun to ting tæller i livet: Kærlighed og mad 
  Nyheder fra Falorni

  For at fuldende vores sortiment af de lækre tørrede pølser fra italienske Falorni, der ligger i Greve i Chianti, har vi taget 3 pølser mere ind i vores sortiment.

  Vælg mellem mini Salame Cinghiale med en god smag af vildsvinekød, Salame Nobile, en elegant salame fra de beste udskæringer af grisen og sidste men ikke mindst for trøffelelskerne: Salame Tartufo med hele sommertrøffelstykker.  Kaninnyrer og kaninlever

  Kalu har fra sin spæde start haft kanin i sortimentet, men nu kan du også få indmad i form af kaninnyrer og kaninlever. 

  Kaninnyre fås frisk i 5 kgs kasser og kaninlever i 2 kgs kasser. Varen er bestillingsvare som skal bestilles i hele kasser. 

  Sortfodsgris pata negra i detailpakker


  Sortfodsgrisen fås i sort bakke med sleeve i udskæringerne kotelet, filet, nakkefilet og mørbrad.


  De iberiske sortfodsgrise er enestående på grund af deres sorte skind og de karakteristiske sorte hove. De lever i Extremadura i den vestlige del af Spanien mellem Madrid og Portugal og har adgang til det fri, størstedelen af deres liv. Kødet fra den iberiske gris har en høj kvalitet og en intens smag. Kødet er meget mørt og mørkere i farven end almindeligt grisekød.  Trøffelsmør og -creme er for alle, ikke kun for trøffel-connaisseurs.

  Trøffelsmørret fra italienske Urbani Tartufi findes i to varianter. Smørret er lavet af koncentreret smør, pecorino, og enten hvide (Tuber magnatum Pico) eller sorte trøffelbrud (Tuber aestivum Vitt.). Smørret er hvidt, cremet og med en karakteristisk smag af hvid eller sommertrøffel. Trøffelsmørret kan erstatte traditionelt smør i de retter, hvor smagen og teksturen af hvid trøffel understreger retternes særpræg. Prøv trøffelsmørret sammen med pasta, grillet kød og fisk, i burgeren eller til tapas eller bare helt enkelt, på ristet brød.

  Sidste nyhed er hvid trøffelcreme (Tuber magnatum Pico). Cremen er lavet af komælk, hvide trøffelbrud, solsikkeolie og Grana Padana DOP. Der er en delikat balance mellem trøffel og ost, og den cremede, hvide konsistens smager fortrinligt med pasta, ris og en god steg, men prøv også trøffelcremen smurt på bruschetta eller i sandwich.

  Irsk Angus oksekød
  De irske Angus køer nyder godt af Irlands tempererede klima, landskabets frodighed og uspolerede natur samt en lang sæson med frisk grønt græs. Køerne går under åben himmel det meste af året og udelivet på de grønne marker med masser af saftigt græs sætter sit tydelige præg på kødet som er saftigt, velsmagende og meget mørt.
  Irske ABP Food Group der ligger i Rathkeale i det sydvestlige Irland er en virksomhed der aldrig går på kompromis med kvaliteten. ABP arbejder med et netværk af 35.000 farmere og lokale slagterier der minimerer transporten mellem farmer og slagteri.  Derved sikrer ABP at både kvalitet og sporbarhed altid er i orden.  Hver tirsdag er der friskhakket lammekød på lager.

  Det friskhakkede kød bliver produceret af irsk småkød, max. fedtprocent 20.

  Hakkekødet kan bestilles i 0,5 og 2,5 kg. pakker.

  Ved større mængder anbefaler vi, at du bestiller senest torsdag kl. 10 ugen før, så vi kan levere de rette mængder fra tirsdag ugen efter.

  Senere på året vil vi også kunne hakke andre typer kød.  Bestil 0,5 kg/pk

  Bestil 2,5 kg/pk

  Koldpresset olivenolie Arbequina m/røg fra olivensten

   


  Nyhed fra spanske O-Med! Koldpresset Arbequina olivenolie tilsat den allerførste røg fra Arbequina olivensten. Resultatet er en harmonisk extra jomfruolivenolie med sødlige noter.

  Brug olien med røg over alt fra kød, fjerkræ til grillede grønsager og sprødt brød.

  O-Med er en familieejet virksomhed med flere prisvindende olier i sortiment, der ejer sin egen olivenlund og mølle på Sierra Nevadas skrænter i Andalusien.


  Bestil  Olivenolie med yuzu

  Extra jomfruolivenolie fra Arbequina oliven tilsat aroma fra yuzu frugtens skal. Yuzu frugten er en asiatisk citrusfrugt der har noter af lime og mandarin. Olien er velafbalanceret, frisk, aromatisk og utrolig delikat og kan bruges i al slags madlavning i både det søde og det salte køkken.

  Olien kommer fra O-Med som er en familieejet virksomhed og den lykkelige ejer af en smuk olivenlund på Sierra Nevadas skrænter i Andalusien. Familien har gennem mange generationer høstet oliven fra deres egne oliventræer og da Juan de Dios Garcia Molina købte en mølle, gik hans drøm om selv at koldpresse de nyhøstede oliven endelig i opfyldelse. Lige siden har familien udelukkende fokuseret på den udsøgte kvalitet af koldpressede olier.
  Tørrede minipølser "grélots" i 80 eller 500 gr. poser


  Fra franske Sacor kan du få fire velsmagende varianter af de små tørrede minipølser eller ’grélots’ – bjælder som de hedder på fransk. Pølserne er ideelle som en lille appetitvækker i baren, på tapasbordet eller som ”bland-selv-snack” i delikatessedisken.

  Sacor blev grundlagt i 1962 i hjertet af det franske departement Aveyron og har en charcuterilinje, Bastides Salaisons, der har som formål at lave produkter der er lavet på opskrifter og traditioner fra regionen – og med et krav om fuld sporbarhed i produktionen, således at fødevaresikkerheden er i top.

  Naturel: Afbalanceret og mild i smagen.


  Valnød: Delikat smag af nødder som går utrolig godt sammen med den tørrede pølse

  Chorizo: En pølse med masser af smag, krydret uden at være stærk

  Roquefort: Pølsens milde smag hamornerer fint med den karakteristiske smag af Roquefort


  Stor, større, Gordal

  Gordal oliven er kæmpe store grønne spanske oliven der er utrolig kødfulde og saftige. Gordal har ligget i vand tilsat salt og urter og er meget velsmagende. Gordal kan spises som de er, som tapas eller før maden til et glas vin, men de kan også udstenes og fyldes med mandler, hvidløg, peberfrugt, ansjoser m.m.

  Olmeda Orígenes med Jesús Pelaez i spidsen er Kalus gode samarbejdspartner gennem mange år. Med Jesús har vi fundet fantastiske skinker, pølser, olivenolie og specialiteter. Prøv f.eks. også de lækre marcona mandler, den aromatiske sherryeddike eller de skønne mini stegechorizo fra Kalus store udvalg af produkter fra Olmeda Orígenes.
  Sugo alle olive Taggiasche

  Fra italienske Cara Cucina har vi i mange år nydt deres fantastiske små sorte riviera oliven og deres delikate pesto alla Genovese.

  Nu er duoen blevet til en trio med den nye Sugo med Taggiasche oliven.

  Sugoen er utrolig smagfuld og indeholder blot fire ingredienser: Solmodne tomater, taggiasche oliven, olivenolie og havsalt.

  Nyd sugoen sammen med alle slags pasta, bruschetta, rødt kød eller kylling.


  Log ind og bestil
  Marcona mandler


  Marcona mandler er ren gourmet og lovprises for sin bløde, søde og delikate konsistens og næsten smøragtige smag, der skyldes frugtens høje olie og fugtighedsindhold. Marcona er frugten af mandeltræet Prunus amyggdalus Basch. Marcona mandlen er en anelse kortere end den traditionelle mandel.


  Brug Marcona mandler i salater, sammen med ost og frugt og ikke mindst i desserter. Spanierne bruger mandlerne i tapas og i godbidder som turrón, traditionel nougatslik.


  Smagen og den bløde, delikate konsistens af disse gourmetmandler er dog en fantastisk snack i sig selv.


  Bestil usaltede mandler og saltede mandler  Carrera  Stor, mager grofthakket pølse produceret af kød fra italienske parmasvin tilsat hvidvin og sort peber.

  Mild og aromatisk smag. Fedtprocent 15.

  Varenr. 7452301

  Vægt: 3,5 kg/stk, 2 stk/krt


  Nduja  Nduja er en utrolig velsmagende blød, krydret, stærk pølse der skal smøres på brødet. Pølsen er en specialitet fra Calabria og navnet Nduja kommer fra det franske ”andouille”, som betyder pølse. Nduja er produceret på svinekød tilsat lidt salt og masser af chili. Suveræn til bruschetta og i pastaretter.

  Varenr. 400 gr/stk, 4 stk/krt

  Vægt: 7452201

  Andehjerter confit

  Vi har altid elsket alt der er confiteret og som det sidste skud på stammen kan du nu få confiterede andehjerter.

  De er meget nemme at have med at gøre. De ristes blot af på panden og bruges f.eks. som delikat fyld i salaten.  

  Spændende fødevarer fra hele verden

  Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

  I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

  Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

  Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.