Produktnyheder m.m. til engros, detail- og foodservice

Sommertrøflen er landet

Den underjordiske sorte perle behøver ikke så meget introduktion. Alligevel fortjener den med sin aromatiske smag og duft al den ompmærksomhed den kan få for den sorte sommertrøffel (Tuber Aestivum) er en delikatesse, der lige giver det sidste elegante pift på mange retter. Sommertrøflen er lys grå til mørkebrun indeni med en grov tegning. De starter sæsonen i maj med at være meget lyse indeni og lette i aromaen. Sidst på sæsonen i september/oktober opnår de en mørkere farve og en kraftigere aroma.

Kalus sommertrøfler kommer fra Umbrien og omegn i Italien og lander i Kalu hver onsdag.

Sæson for sommerbuk

Nu er det tid til lune aftener med god mad, sprøde nye grønsager, spirer, skud og nye kartofler ... og sommerbuk. For  den 16. maj blev sæsonen for sommerbuk officielt skudt i gang.  

Rådyrets kød er mørkerødt og magert med en fast struktur og en fyldig, sødlig vildtsmag og er et must på de danske sommermenuer de næste uger. Sæsonen slutter den 15. juli. 

Dansk sommerbuk kommer i udskæringerne bov, ryg og kølle.

Ring 33 24 12 22 og tal med os om menu og mængder.

Tilknyttet fil: File icon (179 kB)

NYHED I KALU: Økologiske Ellevang-gris


Så er der spændende nyt i Kalus sortiment: Økologisk gris fra Falster med frihed og dyrevelfærd i højsædet.



Frihed og dyrevelfærd har været et omdrejningspunkt for tankerne bag det lille økologiske landbrug på gården Ellevang på Falster. Bag gården og Ellevang-grisen står de to unge landmænd Stine Rewers Piil og Troels Piil, som ihærdigt passer og plejer de gryntende, glade, guffende grise. Grisene er ude hele året eller rettere når de gider, for de har små huse og tør halm, de kan vælte sig i, når de vil i læ eller skygge. Grisen er en blanding af Yorkshire, dansk landrace og Duroc og du kan købe dem hos Kalu nu. 
Læs meget mere om de økologiske Ellevang-grise her.
Grisene fås halve og i forskellige udskæringer.

Kenneth Toft-Hansen – verdens bedste kok

Verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d´Or er afsluttet, og den danske kok Kenneth Toft-Hansen vandt guld.


Der var spænding til det sidste, og mange lande var spået en plads på podiet. Danmark var blandt favoritterne sammen med Norge, Sverige, Japan, USA og værtslandet Frankrig.  Men Kenneth Toft-Hansens to retter var overlegne, så dommerne var ikke i tvivl om at Danmark endnu en gang måtte på vinderpodiet. Det er 6. gang, at Danmark står på podiet og modtager en medalje til Bocuse d’Or. 


 - Det er et øjeblik jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste ’commis’! Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres, siger Kenneth Toft-Hansen.


Den mest vindende Bocuse d’Or kok gennem tiden er danske Rasmus Kofoed, og han har siden efteråret været med i køkkenet som coach for Kenneth. – Det har været et kæmpe privilegie at have haft Rasmus med i køkkenet. Jeg har ikke kunne ønske mig en bedre samarbejdspartner at spille bold op ad. Rasmus har været en kæmpe støtte, og han har troet på mig fra starten, fortæller Kenneth Toft-Hansen.


Øko ketchup fra Curtice Brothers har fået en søster

Den økologiske ketchup med 70% ægte toskanske tomater har fået en søster i form af en økologisk mayonnaise. Den fås pt. kun i det lille 70 g glas til roomservice og bordservering og passer så godt samen med ketchuppen. Mayonnaisen har den perfekte balance mellem fedme og syre og er fantastisk i sandwich, burgere og til ovnfritter. 

NYHED: Danske frilandssnegle og snegleæg

Ditte havde længe haft en drøm om at mærke naturen og årstiderne i stedet for at tilbringe hele dagen på et kontor. 
En dag så hendes mand et dokumentarprogram om en engelsk kvinde, Sophie, der havde en sneglefarm og Ditte var solgt. Hun tog til England og besøgte Sophie og skiftede derefter sit 9-17 job ud med et halvtidsjob, hævede sin pension for at starte en sneglefarm. Det var hårdt arbejde hver weekend, men i foråret 2017 kunne de sætte de første snegle ud på farmen. Plettet voldsnegl er lidt mindre end en vinbjergsnegl og en udsøgt spisesnegl. De danske frilandssnegle er friskhøstede og møre med en fin smag. Sneglene lever det gode liv på den grønne farm, hvor de kan spise masser af vinterraps suppleret med en melblanding fra Frankrig der er tilsat vitaminer og mineraler. I september/oktober høstes alle sneglene.
Du kan få de danske frilandssnegle sous-vide kogte eller blancherede. Se her. Du kan også købe snegleæg.


Kontakt Kalu på 33 24 12 22 for salg.


Til den eksklusive burger eller bøf: Trøffelmayo og trøffel bbq sauce

Italienske Urbani Tartufi ligger i smukke Umbrien og er vores trofaste leverandør af alt med trøfler: De friske, de syltede, salsa, olier, carpaccio, mel og meget mere. Nu tester vi sidste skud på stammen som er en velsmagende og uundværlig duo, når du skal have en god bøf eller en fantastisk burger - eller bare lidt gode ovnkartofler. Ring 33 24 12 22 for salg.
Trøffelmayo 90 g/glas
En virkelig god mayo med den helt rigtige smag og det helt rigtige aromatiske strejf af sommertrøffel. Indeholder bl.a. planteolie, frilandsæggeblommer, sommertrøffel, sennep og krydderier.
Trøffelbarbeque 90 g/glas
God smag og god syre afrundet med smagen af sommertrøffel. Indeholder bl.a. aceto balsamico, sommetrøffel og extra jomfruolivenolie.


Økologisk ketchup med 77% toscanske tomater

Det her er smagen af ketchup

På burgeren, til ovnfritter til brunchen på en god hot dog.... Ketchup er uundværlig, og hvorfor ikke bruge den bedste af slagsen dvs. en velsmagende økologisk tomatketchup, der rent faktisk smager af tomat. 
Denne ketchup indeholder 77% toscanske, økologiske tomater - ikke fra pure eller koncentrat - æble, krydderier, atlanterhavssalt og en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
’Vores projekt begyndte med det mest basale spørgsmål, hvad er ketchup? Wikipedia gav os en kort beskrivelse af terminologien og et lille foto af en ketchup reklame fra Curtice Brothers i 1868. Uden rigtig at have nogen egentlig hensigt fulgte vi denne nostalgiske reference og fandt ud af at dette brand med et strejf af romantik var blevet opgivet. Vi besluttede at fortsætte historien og blev til de nye Curtice Brothers. Vores ketchup er håndlavet. Vi bruger økologiske, italienske tomater – La Dolce Vita på flaske.’ 
Kun to ting tæller i livet: Kærlighed og mad 




    Sortfodsgris pata negra i detailpakker


    Sortfodsgrisen fås i sort bakke med sleeve i udskæringerne kotelet, filet, nakkefilet og mørbrad.


    De iberiske sortfodsgrise er enestående på grund af deres sorte skind og de karakteristiske sorte hove. De lever i Extremadura i den vestlige del af Spanien mellem Madrid og Portugal og har adgang til det fri, størstedelen af deres liv. Kødet fra den iberiske gris har en høj kvalitet og en intens smag. Kødet er meget mørt og mørkere i farven end almindeligt grisekød.



    Sommertrøflen er landet

    Den underjordiske sorte perle behøver ikke så meget introduktion. Alligevel fortjener den med sin aromatiske smag og duft al den ompmærksomhed den kan få for den sorte sommertrøffel (Tuber Aestivum) er en delikatesse, der lige giver det sidste elegante pift på mange retter. Sommertrøflen er lys grå til mørkebrun indeni med en grov tegning. De starter sæsonen i maj med at være meget lyse indeni og lette i aromaen. Sidst på sæsonen i september/oktober opnår de en mørkere farve og en kraftigere aroma.

    Kalus sommertrøfler kommer fra Umbrien og omegn i Italien og lander i Kalu hver onsdag.

    Spændende fødevarer fra hele verden

    Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

    I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

    Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

    Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.