Økologisk Ellevang-gris

Under åben himmel hele året og med plads til at rode i jorden.

Frihed og dyrevelfærd har været et omdrejningspunkt for tankerne bag det lille økologiske landbrug på gården Ellevang på Falster. Bag gården og Ellevang-grisen står de to unge landmænd Stine Rewers Piil og Troels Piil, som ihærdigt passer og plejer de gryntende, glade, guffende og snorkende grise. Grisene er ude hele året eller rettere når de gider, for de har små huse og tørt halm, de kan vælte sig i, når vinden bider, markens pløre bliver for meget eller solen bager.


Ellevang-grisene opdrættes efter økologiske principper på jord der i september 2018 blev omlagt 100 % økologisk. Det første hold økologiske grise er lige landet i Kalu.
Grisene fødes og dør på deres mark ved den lille gård Ellevang mellem Særslev og Horbelev på Falster. Grisen er en blanding af yorkshire, dansk landrace og duroc og kommer til verden i de små hytter på marken. Der er fødselshjælp så alle pattegrise sikres råmælk og den bedste start.
Grisene har tæt kontakt med familien på gården, er robuste, trygge, kælne og nysgerrige. Og selvom de lever ude, har de altid adgang til tørvejr, tør halm og læ. Alle grise går på mosejord, lerjord og sandjord, alt er naturligvis tilsået med kløvergræs. De lever altså på marken uanset vejr og vind og ender også deres dage her i vante omgivelser – så undgås stresshormoner og bange grise - og kødet bliver bedre.


Du kan se varenr. mm på en halv Ellevang-gris her. Du kan også købe forskellige udskæringer. Ring 33 24 12 22 for priser og udskæringer.Spørgsmål og svar


  • Racen: Landrace, Yorkshire og Duroc - den ''klassiske'' slagtesvinerace.

  • Jordområder: De går på marker med sået med kløvergræsblanding og mosejord - som de benytter sig meget af med trynerne 

  • Arealerne slagtesvinene går på er rigeligt store - Ellevang har 17 ha. mark ialt, og slagtesvinene går på ca. 2 ha. ad gangen.

  • Pladsen er rigelig både på folde og i deres hytter på marken. Alt er gennemgået/godkendt af konsulenter ifbm. opstart af produktionen. Men deres 4 hytter er hver 15 kvm. - og i hver hytte er der liggeplads til 25 slagtesvin.

  • Slagtesvinene får færdigblandet økologisk fuldfoder. Herudover græsser de også, får tildelt og wrap (ensileret græs fra egen mark)

  • ALLE grise går ude hele året rundt, for det er dér de hører til, ude i den friske luft året rundt. De har deres hytter de søger læ i, og sover i.

  • Slagtesvinene er ca. 5 måneder når de er slagteklar.


Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.