Presse


Kalu introducerer Ø Laks, færøsk laks koldrøget på Samsø


Ø Laks er et 100% håndlavet produkt, som bygger på et gammelt håndværk sat ind i nye rammer, en råvarekvalitet helt i top, og tiden som en vigtig faktor.


Tradition, godt håndværk og nytænkning mødes i opskriften på den ultimative koldrøgede laks: Man tager en kvalitetsråvare og kombinerer den med tid, omhu, Samsøs klima, frugttræer, røg fra en god røgeovn samt salt. Resultatet er Ø Laks.


Laksen er fast i kødet og meget mør, farven er smuk og laksen har et godt bid og en letrøget smag. Salgs- og marketingdirektør i Kalu A/S, Thomas Høy, er meget begejstret for hele konceptet omkring Ø Laks: Vi var på Samsø for at besøge Ø Laks og hele stemningen derovre kombineret med denne uforlignelige laks var ubeskrivelig. Jeg har aldrig smagt så god en laks, men det der gør det største indtryk på mig, er eftersmagen af en nærmest rå laks med en delikat røgsmag og noter af frugttræer.


Laksen er færøsk og farmet uden brug af antibiotika og GMO. Når den ankommer frisk til Samsø, håndsaltes den og koldrøges herefter i røgovn specialfremstillet på Samsø. Der bruges tørret savsmuld fra frugttræer, der vokser i skovene på Samsø. Til sidst vakuumpakkes laksen, hvor den modner, så smagen kan sætte sig. Hele processen fra rå laks til koldrøget laks tager en uge og styres af Mikael Andreasen, der ejer Ø Laks og har dedikeret en stor del af sit liv til at skabe den bedste koldrøgede laks.


Thomas og Mikael er enige om måden at servere laksen på: Ved serveringen anbefaler vi at laksen serveres enkelt, enten i store tern eller bjælker. Et glas bobler, sashimi style, råmarineret eller som tatar.


Laksen lander i Kalu hver 14. dag.


Laksesiden på 1,7-1,9 kg er lige til at gå til og kan stå alene.


Kontakt Kalu A/S på telefon 33 24 12 22 for mere information og en vareprøve.




Crème de la crème à la Norden eksporteres til Europa og Nordamerika.


Nu har foodies fra det store udland mulighed for at smage økologisk wienerbrød, ost, grønsagssupper og frugtpuré, chokolade fra vilde kakaoplanter, knækbrød og røget laks af høj kvalitet. Det er blot nogle af de luksusvarer, alle håndplukket i Skandinavien, som eksporteres til Europa og Nordamerika af den nye virksomhed Nordic Food Export. 


”Produkterne fra Nordic Food Export er alle af den allerhøjeste karat. Fælles for dem er et nordisk præg, hvor velsmag, enkelhed og sublime råvarer er kombineret med den gode historie om oprindelse og egenart. Norden er et mekka for fantastiske produkter, og vi er superstolte af at blive en del af den nordiske bølge”, udtaler Thomas Høy, adm. direktør i Nordic Food Export.


Nordic Food Export har indgået et samarbejde med danske og svenske partnere, som alle er professionelle ildsjæle med sans for kvalitet og den gode historie. Partnerne tæller bl.a. Oialla, Søris, Knuthenlund, Cofoco, Magnihill og Bondens Skafferi – alle er toneangivende på det nordiske fødevaremarked og med til at sætte standarden for høj fødevarekvalitet.


”Jeg ser samarbejdet med Nordic Food Export som en unik mulighed for at få Cofocos nordiske sortiment udbredt til markeder, som ikke er let tilgængelige for os som enkeltvirksomhed”, udtaler adm. dir. Torben Klitbo.


Og Susanne og Jesper Hovmand-Simonsen, ejere af Knuthenlund, er enige: ”Vi valgte at arbejde sammen med NFE på vores eksporteventyr, fordi de har en seriøs tilgang til at få løst de udfordringer som en lille producent som Knuthenlund har, når vi gerne vil ud i den store verden. Der bliver arbejdet målrettet med at få skabt gode og seriøse kontakter, og der bliver fulgt op på både dem og os”.


Nordic Food Export er et datterselskab stiftet af Kalu A/S, som er kendt for import og videresalg af kvalitetsfødevarer fra hele verden.


I 2016 er ambitionen og målet at få afsat nordiske varer til Asien.


Læs mere om koncept, partnere og produkter på www.nordicfoodexport.com


Spørgsmål kan rettes til adm. direktør Thomas Høy på th@nordicfoodexport.com




Kalu A/S overtager foodservicedelen fra Kokkens Favorit AB


Kalu A/S, som er beliggende i Kødbyen og er kendt for import og videresalg af kvalitetsfødevarer fra hele verden, indgår pr. 1. december 2015 et strategisk samarbejde med Kokkens Favorit AB om at varetage alle deres foodservice kunder. 


”Kalu er i en rigtig god udvikling, og vi vil gerne styrke vores position i Kødbyen ved at overtage foodservicedelen fra Kokkens Favorit” udtaler administrerende direktør i Kalu, Carl Henrik Skovdal.


Kokkens Favorit AB, har fået nye ejere i 2015 med Lars Burkal som administrerende direktør, og har deres produktion i Skåne. Efter at have indgået aftalen med Kalu, lukker de deres faciliteter i Kødbyen.


Kalu forventer at udvikle nye produkter i tæt samarbejde med Kokkens Favorit AB. På sigt vil det betyde nye varianter af højkvalitets pølser lavet på lam, fjerkræ og vildt. Dette og den unikke mulighed for at kunne sælge Kalus øvrige sortiment ind til foodservice kunderne fra Kokkens Favorit AB vil fuldende synergien mellem de to virksomheder.



Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.