Presse

Information: Kalu har solgt sine andele i Jacob Kongsbak Lassen til Skagerak Fiskeeksport A/S

I april 2020 opkøbte Kalu i samarbejde med Skagerak Fiskeeksport A/S den kendte
hofleverandør af fisk, Jacob Kongsbak Lassen. Virksomheden indberettede en
konkursbegæring i marts måned 2020, og Kalu administrationen blev hurtigt enige med
Christian Espersen, Skagerak Fiskeeksport A/S om en ejerskabsstruktur der kunne sikre
overlevelsen af Jacob Kongsbak Lassen.

Udeblevne synergier
De synergier Kalu havde spået for Kongsbak og Kalu har pga. COVID-19 vist sig at være
vanskelige at få til at give mening og Kalu’s ejerandele bliver nu overtaget af netop Christian
Espersen og Skagerak Fiskeeksport A/S.

Familievirksomheden blev reddet
Administrerende direktør hos Kalu, Thomas Høy udtaler: “Vi gik ind i det her for at redde en
mangeårig og stolt familievirksomhed med et godt navn. Dette er lykkedes og Kongsbak er
kommet godt fra start. COVID-19 har desværre medført, at synergierne mellem Kongsbak
og Kalu er udeblevet”.

Fokus på at styre Kalu igennem COVID-19
For handelsselskabet Kalu, der importerer og videresælger gourmetvarer til Danmarks
kræsne restauranter og kantiner, samt servicerer Nemlig, Coop og et bredt spænd af andre
typer fødevarevirksomheder, har 2020 naturligt også budt på udfordringer. De mange
nedlukninger hos deres kunder har resulteret i nedskæringer, og fokus er derfor på at
opretholde det nuværende niveau i forretningen, hvor særligt detailkunder serviceres. Der
skal også forberedes til foråret og sommerens forventede stigning i aktiviteter indenfor både
restauration og kantinedrift, hvor der arbejdes på nye tiltag for at kunne tilbyde et endnu
bredere og mere eksklusivt sortiment til kunderne.

For udtalelser kontakt Thomas Høy, CEO i Kalu A/S. Tlf: +45 33 28 02 30Vesterhavsost fra Thise klar til 800 amerikanske butikker

Med det danske eksportselskab Nordic Food Export som mellemled har Thise fået et amerikansk gennembrud. Selskabets Vesterhavsost er blevet en del af sortimentet hos en af USA's største supermarkedskoncerner, der forventer et salg på ca. en million dollars i 2018.

Læs mere her.Fødevareministeren på besøg i Kalu

Fødevareminister Esben Lunde Larsen lagde vejen forbi Kalu mandag den 15. januar.
 
Esben blev vist rundt i Kalu og fik hilst på mange af Kalus medarbejdere. Han var blevet inviteret til en snak med Kalus nye adm. dir. Thomas Høy, CFO Michael Landdorf Rasmussen og stifter Carl Henrik Skovdal.

Sammen kom de omkring emner som bl.a. insektproduktion, fransk fjerkræ, udfordringer for mindre virksomheder ved eksport til udlandet og fødevarekontrol. Esben virkede meget interesseret og alt i alt var det et godt og konstruktivt møde.


Nordic Food Export forventer 30 mio. i amerikansk omsætning inden for tre år


Opstarten på det amerikanske marked har taget længere tid og krævet mere investering end forventet, men adm. dir. i Kalu A/S og datterselskabet Nordic Food Export ApS, Thomas Høy, varsler nu at de første frugter af det lange, seje træk kan høstes.

Læs artiklen nedenfor fra Fødevare Watch, skrevet af journalist Thomas Mørch. 


Tilknyttet fil: File iconNordic Food Exports investering i USA giver afkast (110 kB)

Crème de la crème à la Norden eksporteres til Europa og Nordamerika.

Nu har foodies fra det store udland mulighed for at smage økologisk wienerbrød, ost, grønsagssupper og frugtpuré, chokolade fra vilde kakaoplanter, knækbrød og røget laks af høj kvalitet. Det er blot nogle af de luksusvarer, alle håndplukket i Skandinavien, som eksporteres til Europa og Nordamerika af den nye virksomhed Nordic Food Export.

”Produkterne fra Nordic Food Export er alle af den allerhøjeste karat. Fælles for dem er et nordisk præg, hvor velsmag, enkelhed og sublime råvarer er kombineret med den gode historie om oprindelse og egenart. Norden er et mekka for fantastiske produkter, og vi er superstolte af at blive en del af den nordiske bølge”, udtaler Thomas Høy, adm. direktør i Nordic Food Export.

Nordic Food Export har indgået et samarbejde med danske og svenske partnere, som alle er professionelle ildsjæle med sans for kvalitet og den gode historie. Partnerne tæller bl.a. Oialla, Søris, Knuthenlund, Cofoco, Magnihill og Bondens Skafferi – alle er toneangivende på det nordiske fødevaremarked og med til at sætte standarden for høj fødevarekvalitet.

"Jeg ser samarbejdet med Nordic Food Export som en unik mulighed for at få Cofocos nordiske sortiment udbredt til markeder, som ikke er let tilgængelige for os som enkeltvirksomhed”, udtaler adm. dir. Torben Klitbo. Og Susanne og Jesper Hovmand-Simonsen, ejere af Knuthenlund, er enige: ”Vi valgte at arbejde sammen med NFE på vores eksporteventyr, fordi de har en seriøs tilgang til at få løst de udfordringer som en lille producent som Knuthenlund har, når vi gerne vil ud i den store verden. Der bliver arbejdet målrettet med at få skabt gode og seriøse kontakter, og der bliver fulgt op på både dem og os”.

Nordic Food Export er et datterselskab stiftet af Kalu A/S, som er kendt for import og videresalg af kvalitetsfødevarer fra hele verden.

Læs mere om koncept, partnere og produkter på www.nordicfoodexport.com

Spørgsmål kan rettes til adm. direktør Thomas Høy på th@nordicfoodexport.com


Generationsskifte i Kalu A/S

Thomas Høy har pr. 1. januar 2018 overtaget posten som administrerende direktør i Kalu A/S efter Carl Henrik Skovdal, der stiftede virksomheden tilbage i 1987.

Siden sin spæde start har Kalu været en af pionererne indenfor import og salg af spændende friske fødevarer som fjerkræ, lam, vildt, trøfler og foie gras. Kundekredsen omfatter nu som før førende restauranter, grossister, detailbutikker og supermarkedskæder.

Virksomheden med adresse i Kødbyen i København har de seneste år gennemgået en spændende udviklingsproces. Kalu startede i 2015 med Thomas Høy i spidsen datterselskabet Nordic Food Export, der eksporterer nordiske kvalitetsfødevarer til USA og Europa. Som led i det glidende generationsskifte, har Thomas siden 2015 overtaget aktieposter i Kalu således at han i dag har aktiemajoriteten. Herefter har økonomichef Michael Landdorf Rasmussen ligeledes købt sig ind i virksomheden.

Thomas glæder sig til den nye opgave som administrerende direktør: "Kalu har for mig altid været en spændende virksomhed med et unikt sortiment og derfor er det en ære for mig at kunne videreføre de stolte traditioner og samtidig udvikle virksomheden, så vi har styrke til at vokse".

Carl Henrik vil stadig være en aktiv del af Kalu og han vil i de kommende år varetage centrale indkøbs- og salgsfunktioner: ”Jeg er meget glad for at have givet stafetten videre til nye kræfter, men er også yderst tilfreds med fortsat at være en del af Kalu. Kalu fyldte 30 år i august og efter så mange år på markedet føles det godt at kunne overdrage en sund virksomhed i fortsat udvikling til Thomas og Michael”.

Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.