Presse


Crème de la crème à la Norden eksporteres til Europa og Nordamerika.


Nu har foodies fra det store udland mulighed for at smage økologisk wienerbrød, ost, grønsagssupper og frugtpuré, chokolade fra vilde kakaoplanter, knækbrød og røget laks af høj kvalitet. Det er blot nogle af de luksusvarer, alle håndplukket i Skandinavien, som eksporteres til Europa og Nordamerika af den nye virksomhed Nordic Food Export. 


”Produkterne fra Nordic Food Export er alle af den allerhøjeste karat. Fælles for dem er et nordisk præg, hvor velsmag, enkelhed og sublime råvarer er kombineret med den gode historie om oprindelse og egenart. Norden er et mekka for fantastiske produkter, og vi er superstolte af at blive en del af den nordiske bølge”, udtaler Thomas Høy, adm. direktør i Nordic Food Export.


Nordic Food Export har indgået et samarbejde med danske og svenske partnere, som alle er professionelle ildsjæle med sans for kvalitet og den gode historie. Partnerne tæller bl.a. Oialla, Søris, Knuthenlund, Cofoco, Magnihill og Bondens Skafferi – alle er toneangivende på det nordiske fødevaremarked og med til at sætte standarden for høj fødevarekvalitet.


”Jeg ser samarbejdet med Nordic Food Export som en unik mulighed for at få Cofocos nordiske sortiment udbredt til markeder, som ikke er let tilgængelige for os som enkeltvirksomhed”, udtaler adm. dir. Torben Klitbo.


Og Susanne og Jesper Hovmand-Simonsen, ejere af Knuthenlund, er enige: ”Vi valgte at arbejde sammen med NFE på vores eksporteventyr, fordi de har en seriøs tilgang til at få løst de udfordringer som en lille producent som Knuthenlund har, når vi gerne vil ud i den store verden. Der bliver arbejdet målrettet med at få skabt gode og seriøse kontakter, og der bliver fulgt op på både dem og os”.


Nordic Food Export er et datterselskab stiftet af Kalu A/S, som er kendt for import og videresalg af kvalitetsfødevarer fra hele verden.


I 2016 er ambitionen og målet at få afsat nordiske varer til Asien.


Læs mere om koncept, partnere og produkter på www.nordicfoodexport.com


Spørgsmål kan rettes til adm. direktør Thomas Høy på th@nordicfoodexport.com
Kalu A/S overtager foodservicedelen fra Kokkens Favorit AB


Kalu A/S, som er beliggende i Kødbyen og er kendt for import og videresalg af kvalitetsfødevarer fra hele verden, indgår pr. 1. december 2015 et strategisk samarbejde med Kokkens Favorit AB om at varetage alle deres foodservice kunder. 


”Kalu er i en rigtig god udvikling, og vi vil gerne styrke vores position i Kødbyen ved at overtage foodservicedelen fra Kokkens Favorit” udtaler administrerende direktør i Kalu, Carl Henrik Skovdal.


Kokkens Favorit AB, har fået nye ejere i 2015 med Lars Burkal som administrerende direktør, og har deres produktion i Skåne. Efter at have indgået aftalen med Kalu, lukker de deres faciliteter i Kødbyen.


Kalu forventer at udvikle nye produkter i tæt samarbejde med Kokkens Favorit AB. På sigt vil det betyde nye varianter af højkvalitets pølser lavet på lam, fjerkræ og vildt. Dette og den unikke mulighed for at kunne sælge Kalus øvrige sortiment ind til foodservice kunderne fra Kokkens Favorit AB vil fuldende synergien mellem de to virksomheder.Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.