Økologi

Økologisk charcuteri fra Pedrazzoli

Den familieejede virksomhed Pedrazzoli leverer økologisk charcuteri i topklasse.


Familien Pedrazzoli driver en af de få virksomheder i Italien, som producerer økologisk kvalitetscharcuteri. Familievirksomheden ligger i parmaområdet i det nordlige Italien og har som noget helt unikt et lukket produktionskredsløb med eget slagteri og tre gårde der producerer de økologiske frilandsparmasvin, der bliver til Pedrazzolis øko-charcuteri.


Pedrazzolis charcuterisortiment er et bredt udvalg af traditionelle charcuteriklassikere som parmaskinke, bresaola, salami og coppa. Pedrazzoli har også en lille specialproduktion af parmaskinke produceret af sortfodssvin fra området, som dog ikke er økologiske.



Du kan få både lufttørret skinke, mortadella, pancetta og salami fra Pedrazzoli i Kalu. Flere af produkterne fås både hele og skiveskårne, lige klar til brug på fx tapasbordet eller i sandwich.


Økologiske frilandskyllinger fra Bodin i Vendée Vestfrankrig

Jean Bodin startede i 1979 som økologisk opdrætter og var den første til at producere en økologisk kylling. I dag er det hans to sønner Yves og Marcel der har overtaget virksomheden og Bodin har siden 1992 været den førende producent af økologisk fjerkræ i Europa. Bodin producerer udelukkende økologisk fjerkræ ud fra et princip om produktion som et lukket kredsløb. Det vil sige at alle faser af fjerkræproduktionen er integreret i et økologisk system hvor der føres fuld kontrol med hele processen – fra dyrkning og salg af økologisk foder over opdræt til slagtning og pakning. Bodin arbejder tæt sammen med 70 økologiske landbrugsbedrifter i Vendée-området. De avler økologisk hvid og gul kylling, berberiand, perlehøne og kalkun. De økologiske frilandskyllinger lever i flokke på 1000-2000 stk. med god plads både indendørs og udendørs. Kyllingerne har naturligvis adgang til store friarealer og kan søge ly i opstillede huse. De lever min. 81 dage inden de bliver slagtet på slagteriet i St. Herminé, et slagteri der ligger maksimum 1 time fra producenterne.


Økologisk dansk lam

Kalu køber sit økologiske danske lam hos forskellige gårdbrug, bl.a. Havervadgård i Skærbæk ved Vesterhavet.


I alle tilfælde er lammene med til at udføre økologisk naturpleje på grønne områder. Lammene går ude størstedelen af deres levetid og således opnår de en naturlig tilvækst, som giver lammekødet en meget høj kvalitet.



Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.