Økologiske fødevarer til økologisk mad

Økologiske frilandskyllinger fra Bodin i Vendée Vestfrankrig

Jean Bodin startede i 1979 som økologisk opdrætter og var den første til at producere en økologisk kylling. I dag er det hans to sønner Yves og Marcel der har overtaget virksomheden og Bodin har siden 1992 været den førende producent af økologisk fjerkræ i Europa. Bodin producerer udelukkende økologisk fjerkræ ud fra et princip om produktion som et lukket kredsløb. Det vil sige at alle faser af fjerkræproduktionen er integreret i et økologisk system hvor der føres fuld kontrol med hele processen – fra dyrkning og salg af økologisk foder over opdræt til slagtning og pakning. Bodin arbejder tæt sammen med 70 økologiske landbrugsbedrifter i Vendée-området. De avler økologisk hvid og gul kylling, berberiand, perlehøne og kalkun. De økologiske frilandskyllinger lever i flokke på 1000-2000 stk. med god plads både indendørs og udendørs. Kyllingerne har naturligvis adgang til store friarealer og kan søge ly i opstillede huse. De lever min. 81 dage inden de bliver slagtet på slagteriet i St. Herminé, et slagteri der ligger maksimum 1 time fra producenterne.


Økologisk charcuteri fra Pedrazzoli

Den familieejede virksomhed Pedrazzoli leverer økologisk charcuteri i topklasse.


Familien Pedrazzoli driver en af de få virksomheder i Italien, som producerer økologisk kvalitetscharcuteri. Familievirksomheden ligger i parmaområdet i det nordlige Italien og har som noget helt unikt et lukket produktionskredsløb med eget slagteri og fire gårde, der udelukkende producerer parmasvin til Pedrazzolis charcuteriproduktion. De tre af gårdene producerer de økologiske frilandsparmasvin, der bliver til Pedrazzolis øko-charcuteri.



Pedrazzolis charcuterisortiment er et bredt udvalg af traditionelle charcuteriklassikere som parmaskinke, bresaola, salami og coppa. Pedrazzoli har også en lille specialproduktion af parmaskinke produceret af sortfodssvin fra området, som dog ikke er økologiske.



Du kan foreløbigt få fem af Pedrazzolis økologiske produkter i Kalu. Flere af produkterne fås både hele og skiveskårne, lige klar til brug på fx tapasbordet eller i sandwich.


Økologiske mejerioste fra Gaborit

Det lille, familieejede gårdmejeri Bernard Gaborit i Maulévrier i det vestlige Frankrig producerer økologisk ost lavet på mælk fra jerseykøer og geder. Dyrene får naturligt foder: Om sommeren græsser de på store engområder, og om vinteren får de korn og hø. Gaborit bruger aldrig ensilage. Det betyder at ostens smag og farve kan skifte afhængigt af årstiden, men Bernard Gaborit lægger vægt på at producere så ærligt et produkt som muligt, med respekt for naturen og det lokale område, osten produceres i. Bernard Gaborits produkter er udelukkende fremstillet af frisk mælk uden tilsætning af mælkepulver. Jerseymælken og gedemælken giver rigeligt smag. Mælken er altid uhomogeniseret, og den pasteuriseres i vandbad. Det er mere skånsomt end traditionel pasteurisering og bevarer dermed flere af mælkens vitaminer og mineraler.



Hvorfor bruge jerseymælk ? Det er internationalt anerkendt, at jerseymælk har et højere indhold af vitaminer og næringsstoffer end almindelig komælk. Derfor er jerseymælken særligt velegnet til fremstilling af mejeriprodukter. Som økologisk landmand ser Bernard Gaborit jerseykoen som den ko, der er bedst til at omdanne fibre til brugbart materiale; det vil sige den ko, der er bedst til at omdanne græs og hø til mælk.


Historien Gaboritfamilien har produceret jerseymælkeprodukter i mere end 30 år. Det startede i 1979 som et lille gårdmejeri, der primært producerede mælk og smør fra familiens 20 jerseykøer. I dag er produktionen udvidet med geder, og sortimentet tæller også ost, yoghurt og forskellige desserter. Mejeriet er topmoderne og lever op til europæiske standarder – men det hele foregår stadig på familiens gård i Anjou.


Økologisk dansk lam

Kalu køber sit økologiske danske lam hos forskellige gårdbrug, bl.a. Havervadgård i Skærbæk ved Vesterhavet.


I alle tilf��lde er lammene med til at udføre økologisk naturpleje på grønne områder. Lammene går ude størstedelen af deres levetid og således opnår de en naturlig tilvækst, som giver lammekødet en meget høj kvalitet.



Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.