Fritgående fjerkræ Natur og RespektNatur & Respekt frilandsfjerkræ


Ænder og kyllinger er opdrættet ud fra principper om naturlige omgivelser, respekt for dyrene, opdrætterne og respekt for forbrugerne. Kravene er som følger:  • Frilandsopdræt af langsomt voksende ænder og kyllinger

  • Fjerkræets foder skal indeholde min. 70 % GMO-frit korn

  • Halvdelen af fjerkræets levetid skal det have adgang til rummelige græsarealer med beplantning, så der er naturlige siddepinde og vegetation, der i øvrigt stimulerer fjerkræets naturlige flok- og fødesøgningsadfærd. Arealerne er kun tilgængelig for fjerkræ, hvilket gør de er mindre udsatte for sygdomme

  • Landmændene arbejder ud fra et løfte om dyrevelfærd med at skabe opdræt i en højere kvalitet med garanteret sporbarhed. Opdrættet er kontrolleret af en uafhængig instansNatur & Respekt-kyllingerne er en krydsning mellem en langsomtvoksende fransk Label Rouge-kylling og en konventionel, hurtigt voksende kylling. Det giver en saftig, kødfuld fugl med en sund muskulatur til en overkommelig pris.


Frilandskyllingerne har adgang til store græsarealer i Normandiet, hvor de kan udfolde deres naturlige flok- og fødesøgningsadfærd. Når kyllingerne kan bevæge sig frit, får de sunde, stærke ben. Frilandskyllinger er også mindre udsatte for smitsomme sygdomme. Frilandskyllingerne har et værdigt liv med god plads omkring sig både inde og ude: 1,8m2 per fugl.


Kyllingerne lever minimum 56 dage. De første 28 dage går kyllingerne i rummelige, rene stalde, for at de kan få tilstrækkelig fjerdragt til at kunne klare sig udendørs. De næsten minimum 28 dage går kyllingerne udenfor med god plads omkring sig.Natur og Respekt frilandsænderne er langsomt voksende pekingænder, der ligesom frilandskyllingerne har adgang til store udendørsarealer med lavt antal fugle pr. m2, hvor de kan gå rundt og snadre, og få den motion, der igen gør dem til en fornøjelse at tilberede med en flot kødstruktur og smag. De lever minimum 49 dage og bliver fodret med en 100 % vegetardiæt med minimum 70 % GMO-frit korn.

Forbrugeren får et velsmagende kvalitetsprodukt med fuld sporbarhed, et produkt man kan tilberede med god samvittighed, og som den almindelige forbruger har råd til.

Natur & Respekt-frilandsfjerkræ er dyrevelfærd og kvalitet for alle! 

Se video om Natur & Respekt fjerkræet på http://www.nature-and-respect.com/h...

Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.