Vildtpaté 

Ingredienser

Ingredienser til 6-8 personer:
500 g vildtkød
200 g vildtlever (kalvelever kan bruges)
200 g saltet spæk
1 løg
50 g pinjekerner
½ tsk knust timian
½ tsk stødt koriander
1½ tsk fint salt
2½ dl piskefløde
peber
Til formen:
8-10 skiver fersk spæk
5-6 laurbærblade
2 kviste timian 

Tilberedning

Pil løget, hak dyrekød, lever og løg 1 gang gennem kødmaskinen. Skær det saltede spæk i fine tern og rist det på panden. Rør en fars af det hakkede kød, spækterninger, pinjekerner, salt og krydderier. Pisk fløden stiv og rør den i farsen. Læg nogle laurbærblade i bunden af en patéform. Formen fores med tynde skiver fersk spæk og farsen hældes i formen. Dæk med nogle skiver fersk spæk og læg laurbærblade og timiankviste øverst. Læg låg på formen og bag den i vandbad ved 160° C i ca. 1 time. Stik en kødnål i, hænger der intet ved er patéen færdig. Lad patéen blive helt koldt under let pres, gerne til næste dag. Tag den ud af formen og server den i skiver. 

Tilbehør

Server med godt brød, råsyltede tyttebær og en let waldorfsalat.