Sprængt kalkuncuvette med peberrod 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
700-800 g. kalkunoverlår også kaldt cuvette
1 l. vand
2 dl salt
1 dl sukker
1 laurbærblad
5 peberkorn
3 nelliker
1 pastinak
1/2 selleri
3 gulerødder
1-2 porrer
mel eller maizena til jævning
1 dl piskefløde
1/4 peberrod 

Tilberedning

Kog en lage af vand, salt, sukker og krydderier. Læg kalkuncuvetten i den afkølede lage og sæt den i køleskabet til næste dag, så den bliver letsaltet, eller sprængt. Urterne renses og skæres i pæne stykker. Brug endestykkerne til kogning af kødet. Tag kødet op af saltlagen, tør det og læg det i en gryde med koldt vand, som lige dækker kødet. Når vandet er kommet i kog fjernes evt. skum og urteresterne tilsættes. Lad det simre til kødet er mørt (ca. 30 min.) og bagefter trække i suppen ca. 10 min. Si 5 dl af suppen over i en gryde og jævn det med mel rørt ud i vand og lad det koge i mindst 10 min. De udskårne urter dampes i lidt suppe under låg. Saucen tilsættes fløde og smages til med salt, peber og reven peberrod. Saucen må ikke koge når peberroden er tilsat. Skær kødet i skiver og server med sauce og urter med et drys frisk persille. 

Tilbehør

Server kogte kartofler til. God fornøjelse…