Rødvinsmarineret dådyrsteg 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
1 dyresteg ca. 600 g
Marinade:
½ l rødvin
2 spsk rødvinseddike
1 løg
1 gulerod
1 spsk knuste enebær
2 laurbærblade
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
5 sorte peberkorn
40 g smør
maizena
salt peber
1 spsk ribsgelé 

Tilberedning

Gør grøntsagerne istand og bland dem med rødvin og krydderierne til en marinade som hældes over dyrestegen. Den skal trække tildækket i køleskabet i mindst 12 timer, gerne til næste dag. Tag stegen op af marinaden og tør den af. Si marinaden. Kødet brunes i smørret på alle sider, krydres med salt og peber og grøntsagerne og krydderierne fra marinaden brunes med. Marinaden hældes ved og det hele simrer under låg i ca. 30 minutter. Tag stegen op, si skyen, lad den evt. koge lidt ind og smag til med ribsgelé og evt. lidt kulør, jævn med maizena og tilsæt evt. lidt fløde. 

Tilbehør

Server med stuvede svampe og kartofler vendt i persille.