Kyllingeleversauté 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
250-300 g kyllingelever
150 g bacon
1 gulerod
1 lille løg
2 stilke bladselleri eller en skive knoldselleri
1 fed hvidløg
1 dl rød- eller hvidvin
1/2 dl hønsebouillon
1 spsk hakket persille
1 laurbærblad
nogle stængler hakket frisk merian (evt. tørret)
3 flåede tomater
salt og peber 

Tilberedning

Kyllingeleveren befries for sener og evt. galdeaftegninger. Skær hver lever i 3-4 stykker. Skær bacon i tern. Gør grønsagerne i stand og hak dem groft. Sauter bacon i en stegegryde ved middelvarme, til den er let gylden. Tilsæt grønsagerne og sauter dem 4-5 minutter ved lidt lavere varme. Skru lidt op for varmen igen og tilsæt kyllinge-leveren. Sauter den 2-3 minutter. Tilsæt krydderierne, bouillonen og vinen og lad sovsen koge ind. Tilsæt så de hakkede, flåede tomater og dæmp varmen. Lad saucen koge ca. 5 minutter. Smag den til med salt og peber. Man kan smage saucen til med fintrevet skal af 1/4 usprøjtet citron. 

Tilbehør

Server saucen sammen med friskkogt pasta og friskhøvlet Parmesan. Kyllingeleversautè kan også bruges som fyld i en omelet.