Kudusteak med sure kirsebær 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer 4 Kudusteaks 50 g saltet flæsk: Ventreche eller Pancetta 2 skalotteløg 1 tsk mel 250 ml creme fraiche 125 g syltede sure kirsebær 8 enebær salt, peber 1 spsk. ribs, eller solbærgelé 4 skiver hvidt brød smør  

Tilberedning

Skær flæsket i tern og smelt fedtet af i en kasserolle. Skær løgene i tern og svits dem i fedtet fra flæsket til de er gyldne. Drys mel på og spæd med creme fraiche. Pisk godt i saucen, så det ikke klumper. Smag til med salt og peber. Steg kudusteakene på panden i olivenolie, 2-3 min på hver side, krydder dem til sidst med salt og peber, knus enebærrene, drys dem på kødet og hold det lunt. Kog panden af med lidt vand og rør stegeskyen i sovsen. Varm kirsebærrene i den smeltede gelé. Steg brødskiverne i smør til de er gyldne og sprøde. Læg nu en skive brød på hver tallerken, en steak på hvert brød, hæld saucen over og læg til sidst de varmede kirsebær på toppen.  

Tilbehør

Kartoffelkroketter vil passe godt til.