Bornholmerhane i rosmarin, hvidløg og kartofler 

Ingredienser

Ingredienser til 6 personer
1 Bornholmerhane
1 helt hvidløg
2-3 kviste frisk rosmarin
800 g kartofler
1 stort løg
½ dl olivenolie
salt og peber  

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl eller skrab kartoflerne og skær dem i kvarte. Skær hanen ud i 8-10 stykker. Del hvidløget i fed uden at pille dem. Tag bladene af rosmarinkvistene og hak dem groft. Skær løget i mindre både. Smør et større fad med olie og kom kyllingestykker, rosmarin, de ikke pillede hvidløgsfed, kartofler og løg i fadet. Krydr med salt og peber, hæld resten af olien ud over fadet. Bland alle ingredienserne godt, så de bliver dækket af olie. Steg kyllingefadet i ovn i ca. 50 min til 1 time. Vend af og til, så kartofler og kylling bliver brune på alle sider.  

Tilbehør

En skål grøn salat med tomat, løg og agurk i flødedressing og godt brød