Leverandører fra A til Z

Her finder du en oversigt over de leverandører, som vores indkøbsteam har fundet frem til. Kodeordene for valg af leverandør er kvalitet, smag og den gode historie.

ABP: Irsk Angus oksekød

Irske ABP Food Group ligger i Rathkeale i det sydvestlige Irland og arbejder med et netværk af 35.000 farmere og lokale slagterier der minimerer transporten mellem farmer og slagteri. Derved sikrer ABP at både kvalitet og sporbarhed altid er i orden.

Ultra Tender® er en patenteret hængeproces udviklet af ABP for at kunne garantere mørt oksekød i ensartet høj kvalitet. Kødet hænger og modner på en måde og slagtekroppen bliver kølet langsomt ned for at garantere absolut mørhed i oksekødet.

 

De irske køer nyder godt af den frodige natur og den lange sæson med grønt græs. Udelivet sætter sit tydelige præg på kødet som er saftigt, velsmagende og meget mørt.


Accoceberry SARL: Piment d'Espelette

I Baskerlandet har de en lang og stolt tradition for at bruge lokale produkter, og den viderefører familien Accoceberry, der har arbejdet med baskiske fødevarer i mere end et halvt århundrede. Pierre Accoceberry, der er anden generation i familievirksomheden, har forfinet kunsten at bearbejde den stærke, baskiske Espelettepeber til pulver, pasta og gelé, der kan give smag og varme til saucer, supper, ost, kød og fisk. Espelettepeberfrugten blev i 2000 tilkendt oprindelsesmærkningen AOC - Appelation d’Origine Contrôlée.


Aquasel: Fransk havsalt og fleur de sel

I århundreder har man høstet havsalt på den lille, franske ø Noirmoutier, og Aquasel har forestået det traditionelle hverv siden 1993. For Aquasel er det vigtigt at producere salt af den fineste kvalitet samtidig med, at produktionen tager hensyn til områdets rige plante- og dyreliv. Derfor bliver havsaltet høstet ved håndkraft på øens åbne marskland, hvorefter det bliver tørret af sol og vind og håndpakket. På den måde bevares så mange af saltets sporstoffer og mineraler som muligt, hvilket giver den fine, nuancerede smag, der kendetegner det franske gourmetsalt fra Aquasel.


Arnaud Fromages

Dejlige oste fra Arnaud i Jura Fra Arnaud som ligger i Franche-comte regionen i Jura nær grænsen til Schweitz får Kalu Vacherin Mont d'or, Morbier og Comté. Comté extra AOC er Kalus ”husost”. En helt fantastisk aromatisk fast bjergost, der lagres i grotterne i Fort des Rousses i Jura som er nogle renoverede tunneler, der i sin tid blev brugt af militæret. Med mere en 5000m2 underjordiske gange og sale kunne Fort des Rousses rumme 2500 personer og 2000 heste. Nu bruges kældrene til modning af 55.000 Comté oste. Der bruges 500 l. mælk til fremstilling af én comté ost og vi har valgt at tage to forskellige modninger hjem: 18 måneder og 24 måneder.


Bodin: Økologisk frilandsfjerkræ

Bodin var de første, der producerede en 100% økologisk kylling, og med mere end 30 års erfaring med økologisk fjerkræavl er der ikke noget, der er overladt til tilfældighederne. Alle faser af fjerkræproduktionen er integreret i et lukket, økologisk kredsløb, hvor der føres fuld kontrol med hele processen – fra dyrkning af økologisk foder over avl og opdræt til slagtning og pakning. For Bodin handler det om respekt. Respekt for produktet og respekt for forbrugeren. Og det kan smages! I samarbejde med 70 økologiske landbrugsbedrifter i Vendée-området avler Bodin økologisk hvid og gul kylling, berberiand, perlehøne og kalkun. Fuglene lever på friland og slagtes efter 90 dage. Det giver kød, der har struktur og er fyldigt i smagen.


Boiron: Frugt- og grøntsagspuré og coulis

Les Vergers Boiron betyder Boirons frugthaver og er et passende navn til denne virksomhed, der igennem mere end et halvt århundrede har produceret smukke, naturlige frugtpureer og -couliser af frugter fra hele verden. Frugten udvælges med omhu, før den pureres, flashpasteuriseres og fryses i étkilos bakker. Den skånsomme bearbejdning bevarer frugternes naturlige farve og smag uden kunstige tilsætningsstoffer. Det eneste, der tilsættes, er en smule sukkersirup for at holde smag og konsistens konstant hen over året. Det gør pureerne nemme at arbejde med til både desserter, drinks og i det salte køkken.


Britexa: Paté, terrine, mousse

Familiefirmaet Manoir d’Angélie, ejes og ledes af Hervé Boucher-Doigneau. Det har sine rødder i Bretagne og trækker på hele den bretonske madkultur i fremstillingen af deres store udvalg af pateer, terriner og mousses.


Cailles Robin: Duer, vagtler mm

Cailles Robin ligger i Maulévrier syd for Loire. Det franske firma er specialister i friske ungduer og vagtler, men udbener også duer, vagtler, perlehøns og fasaner, når de er i sæson. Cailles Robin producerer også lækre, forædlede fjerkræspecialiteter som f.eks. farserede duer og perlehønebryster, fasan i kål, patèer, rillettes og terriner. Firmaet har et tæt samarbejde med deres fjerkræopdrættere, som sikrer sporbarhed i produktionen. Kalu har arbejdet sammen med Cailles Robin siden dueproducentens spæde start i 1993.


Caviar Copenhagen: Farmed kaviar

Caviar Copenhagen har mere end 18 års erfaring med import af kaviar fra Iran og Rusland og arbejder sammen med en af Europas ældste kaviarleverandører. Det er herfra, vi får den franske, sortgrå oscietrekaviar fra farmet stør, også kendt som aquitainekaviar, og de smukke, orange lakseæg fra alaskalaks.


Casalba

Casalba er en lille familievirksomhed ved Burgos i det nordlige Spanien, som producerer spanske specialiteter. Den høje kvalitet af Casalbas produkter er resultatet af godt håndværk og de bedste råvarer kombineret med det nyeste inden for produktions- og kontrolteknologi.


Chazal: Paté, terrine, rillettes, charcuteri

Det østfranske familiefirma Chazal står bag en række klassiske, franske specialiteter. Deres rustikke charcuteri og pateer bærer i smag og konsistens præg af de stolte håndværkstraditioner, som familien Chazal holder i hævd, samtidig med at produktionen er topmoderne og lever op til alle krav om sporbarhed og kontrol.


Clément Faugier: Kastanjer

I 1882 begyndte den unge Clément Faugier at producere kandiserede kastanjer i Ardéche i det sydlige Frankrig. Gennem årene er håndværket og opskrifterne gået i arv fra generation til generation, sortimentet er blevet udvidet, og mere end 100 år senere er Clément Faugier en moderne virksomhed, der ikke er bange for at tænke nyt, og som ved hjælp af de nyeste produktionsteknologier, men med en solid forankring i de gamle håndværkstraditioner, producerer kastanjer og kastanjeprodukter af højeste kvalitet.


Chianti Salumi: Skiveskåret salami og charcuteri

Familiefirmaet Chianti Salumi har produceret traditionelle italienske og toscanske pølser og skinker igennem fire generationer. I dag har familien to topmoderne fabrikker i Firenze og Siena, men fornemmelsen for, hvornår en skinke eller pølse er færdigmodnet, er noget, der sidder i fingrene. Derfor tjekkes alt Chianti Salumis charcuteri af erfarne hænder, før det sendes ud af huset. Moderne udstyr til trods er det stadig håndværket og de gode råvarer, der er i højsædet hos Chianti Salumi.


Deli Ostrich: Eksotisk vildt og iberisk svinekød

Det belgiske firma Deli Ostrich var de første, der bragte den afrikanske savanne ind i europæiske køkkener, først med frisk strudsekød og siden krokodille, kænguru og mange andre eksotiske dyr. I dag er Deli Ostrich førende på det europæiske marked inden for eksotisk vildt, og deres spændende udvalg strækker sig over tre kontinenter – Australien, Afrika og Amerika. Det eksotiske vildt lever frit i naturlige omgivelser, men under kontrollerede forhold. Dyrene nedlægges i terrænet og slagtes på mobile, EU-godkendte slagterier, hvorpå kødet sendes til Belgien for at blive udskåret og pakket.


Falorni: Salami, pancetta

I otte generationer har familien bag Macelleria Falorni samlet al chiantiregionens smagsrigdom i deres charcuteri. Vildtvoksende fennikel, rosmarin, laurbær og hvidløg, regionens Cinta Senese-svin, ja, selv den berømte Chiantivin kan findes i Falornis pølser. Falorni producerer deres salamier i et nyindrettet pølsemageri i udkanten af byen Greve i Chianti, men fremstillingsprincipperne er de samme, som de har været de sidste 300 år: Omhyggelig udvælgelse af kødet, krydring ud fra hemmelige, nedarvede opskrifter og endelig den vigtige modning og tørring ved forskellige temperaturer og fugtighedsgrader, så den karakteristiske skimmelsvamp uden på pølsen udvikler sig korrekt. Kalu har eneret på forhandlingen af Falornis fantastiske pølser i Danmark.


La Favorita Live: Cara Cucina pesto, oliven, olivencreme

La Favorita Live har i mere end 50 år taget klassiske, italienske råvarer og sammensat dem til enkle, velsmagende produkter. De har ikke brug for kunstige tilsætningsstoffer, men lader råvarerne tale for sig selv. I deres basilikumpesto, oliven og olivenpasta finder man den rene, autentiske smag af det italienske landkøkken – friske, håndplukkede basilikumblade, cremet parmesan og solmodne oliven. Olivenolie er det eneste, der bliver brugt som konserveringsmiddel.


François: Butterdej

Madame François begyndte at producere butterdej af den fineste kvalitet i 1986. Opskriften er nu gået i arv til hendes søn, som har overtaget ansvaret for at fremstille branchens måske bedste ferske butterdej. Den præcise afvejning af ingredienser og æltning er lidt af en familiehemmelighed, men det er ingen hemmelighed, at SARL François’ butterdej kun indeholder de bedste ingredienser helt uden tilsætningsstoffer: hvedemel fra Bretagne, gammeldags kærnet Pampliésmør fra Charentes, vand og salt – intet andet. Resultatet er en butterdej med en ren og lækker smørsmag, som er nem at arbejde med.


Gaborit: Økologisk ost

Det lille, familieejede gårdmejeri Bernard Gaborit i byen Maulévrier i det vestlige Frankrig har i over 30 år produceret økologisk ost lavet på mælk fra jerseykøer, geder og får. Bernard Gaborit lægger vægt på at producere så ærligt et produkt som muligt, med respekt for naturen og med præg af det lokale område, osten produceres i. Dyrene græsser om sommeren på store engområder, og om vinteren får de korn og hø. Det betyder, at produkternes smag og farve kan variere afhængigt af årstiden. Mælken er altid uhomogeniseret, og den pasteuriseres i vandbad. Det bevarer flere af mælkens vitaminer og mineraler end traditionel pasteurisering. Gaborits mejeri er topmoderne og lever op til europæiske standarder – men det hele foregår stadig på familiens gård i Anjou.


Grantoftegård

Det økologiske landbrug Grantoftegård ligger i landsbyen Pederstrup ved Ballerup på Sjælland. Her går deres omkring 400 texelfår og holder græs og ukrudt nede på økologiske engarealer og bakkedrag i området på en skånsom måde. Folkene på Grantoftegård går højt op i dyrevelfærd, og de første døgn efter fødslen bliver der holdt nøje øje med hvert enkelt lam. Snart kan de dog komme ud på græs med deres mødre, hvor de går det meste af deres liv og får en naturlig tilvækst, som giver kødet en meget høj kvalitet.


Gressingham: Engelske frilandsgæs

Dette engelske familiefirma har opdrættet Gressinghamænder siden 1980 og med så stor succes, at de har givet deres virksomhed navn efter den smagrige, fedtfattige and på trods af, at de i dag også opdrætter gæs, kalkuner og mange andre slags fjerkræ. Gressingham kærer sig om deres fugle, for slet ikke at nævne kødkvaliteten. Derfor går langt størstedelen af deres fjerkræ på friland det meste af deres liv. Det giver mere smag og struktur til kødet og mindre fedt.


Guillet: Fransk fjerkræ

Guillet med hovedsæde i Vestfrankrig er en del af LDCgruppen, som er den førende producent af frisk fjerkræ i Frankrig og kendt for udviklingen af spændende fjerkræprodukter. Det er én af Kalus ældste og største samarbejdspartnere.


Huileries de Lapalisse: Nøddeolier

Hjørnestenen i Huileries de Lapalisses produktion har i mere end hundrede år været deres uovertrufne jomfruvalnøddeolie, men i dag bruger de også deres mangeårige erfaring og omfattende viden til at fremstille andre former for kvalitetsnøddeolie, fx mandelolie og hasselnøddeolie. Kvalitet, smag, passion og innovation er nøgleordene i Huileries de Lapalisses arbejde, og det fornemmer man, når man smager deres delikate, smagrige olier.


Irish Country Meats: Fersk irsk lam, spyd, sticks, pølser

Siger man Irland, må man også sige får, for er der noget, irerne er gode til, så er det fåreavl. Det frodige, grønne landskab giver fårene optimale betingelser, og de irske landmænd har generationers erfaringer med sig i bagagen. Irish Country Meats er Irlands største producent af lammekød og eksporterer til hele Europa, men holder stædigt fast i det gode håndværk. De opkøber de kvalitetskontrollerede lam direkte fra avlerne, hvorefter de udskærer, modner, pakker og forsender kødet. Irish Country Meats garanterer fuld sporbarhed gennem hele processen fra mark til bord. Alt lam fra Irish Country Meats er halal slagtet.


Jean Routhiau: Confiterede produkter, Carpaccio

Familiefirmaet Jean Routhiau har mere end 30 års erfaring med at forarbejde kød til lækre, små anretninger, der er nemme at have med at gøre i et travlt køkken. Jean Routhiau går op i detaljerne, både når det gælder produkternes kvalitet og sporbarheden i produktionen. De fører nøje kontrol med hele processen og udvælger deres råvarer med den største omhu for at sikre forbrugerne de bedste produkter.


Kanaki: Frost filodej og Kataifi

Græske Kanaki har mere end 30 års erfaring med at fremstille filo- og kataifidej. Dejen produceres ud fra strenge kvalitetskrav, både til Kanakis leverandører og til Kanakis egen produktion, og der foretages løbende kvalitetstest af både ingredienser og den færdige dej. Man kan derfor altid regne med, at smagen og konsistensen af Kanakis delikate filo- og kataifidej er i top, uanset om man skal bruge produkterne til det salte eller det søde køkken.


Knuthenlund: Dansk økologisk lam

Knuthenlund Gods på Lolland har siden 2007 været et af Danmarks største økologiske landbrug. På Knuthenlund har de gjort det til deres mission at vise, at man godt kan drive professionelt landbrug og samtidig tage hensyn til naturen og til dyrenes velfærd. Godsets økolam græsser mindst 150 dage om året på godsets frodige enge tilsået med økologiske græsser og krydderurter, der giver kødet en uforlignelig smag. Om vinteren kan fårene selv gå ud og ind af godsets nyrenoverede stalde og bliver fortrinsvis fodret med hø fra godsets egne marker. Det er godt for fårene og giver samtidig en god kødkvalitet. Hvem siger, at man ikke kan få i både pose og sæk?


Kivan Food: Dansk vildt

Det danske vildtslagteri Kivan Food slagter og udskærer frisk vildt, som de køber direkte fra danske jægere. Kivan Food forarbejder både fugle- og dyrevildt, og alt kød, der passerer gennem vildslagteriet, bliver dyrlægekontrolleret. Kivan Food gik tidligere under navnet Bjarne Frost Vildt og var i mere end 25 år kendt for dansk kvalitetsvildt. I 2009 overtog Kim Nielsen og Ivan Søndergård virksomheden og omdøbte den til Kivan Food. Bjarne Frost er stadig tilknyttet, og virksomheden er fortsat i samme, gode gænge som tidligere.


LDC: Forarbejdede produkter

LDC er den største producent af frisk fjerkræ i Frankrig og er specialist i forarbejdning og udskæring af fjerkræ. Fra LDC får vi også bl.a. stegt kyllingebryst og røgede andepølser.


Labeyrie: Foie gras, Andefedt, confitprodukter

Labeyrie i Sydfrankrig har produceret foie gras i mere end et halvt århundrede. Fois grasen produceres udelukkende på mindre gårdbrug i Sud Ouest-regionen i det sydvestlige Frankrig, som er kendt for sin foie gras-produktion. Der er fuld sporbarhed gennem hele processen, og Labeyrie er omhyggelige med at udvælge de bedste kvaliteter til os. Ud over foie gras producerer Labeyrie også andefedt og andeconfit ud fra traditionelle opskrifter.


Mille et une feuilles: Brickdej

Det franske familiefirma Mille et une feuilles har produceret brickdej i mere end 30 år. For familien Bellaiche er det vigtigt kun at lave produkter, som de selv ville servere i deres eget hjem. Derfor er de papirstynde brickdejsark fremstillet af de bedste råvarer, helt uden kunstige tilsætningsstoffer, og sortimentet består af få, nøje udvalgte varianter, så hvert produkt kan fremstilles med den største omhu. Her er det kvaliteten, der tæller.


Mons – Fromager & Affineur: Franske gårdoste

Familien Mons’ osteeventyr begyndte i en lille varebil, som Hr. og Fru Mons solgte ost fra på markederne i Rouanne tilbage i tresserne. Deres passion for ost greb om sig, og i dag sælger familien Mons 190 forskellige slags oste til 25 forskellige lande verden over. Ostene er primært gårdoste fra mindre gårdbrug i Frankrig med hver deres unikke smag og konsistens. Mons modner selv en stor del af ostene i egne modningsgrotter med stor respekt for ostenes regionale karakteristika, og i 2008 startede de deres eget mejeri, der laver nogle af Mons’ mest eksklusive oste.


Olmeda Orígenes: Chorizo, stegechorizo, charcuteri, olie, sherryeddike, oliven, ost, paëllaris, pimento

Kalu har i mange år arbejdet sammen med spanske Jesús Pelaez. Olmeda Orígenes er hans hyldest til barndommens minder om enkle, gode råvarer tilberedt med omhu, larmende, varmende søndagsfrokoster med hele familien og duften og smagen af hans barndoms Spanien. Jesús Pelaez har lagt al sin kærlighed til sit hjemlands madkultur i Olmeda Orígenes og samlet det bedste af det bedste inden for spansk charcuteri, olie, eddike, ost og meget mere. Viva España, viva la pasión!


O-Med: Olivenolie

Kalu har indledt et samarbejde med det lille spanske familiefirma O-Med. Firmaet holder til nær Granada i Andalusien. Herfra kan du nu fra O-Meds egen produktion få 2 meget forskellige extra jomfru olivenolier med hver deres særpræg: Arbequina. Frisk olivenolie med en smuk grønlig farve og en duft af frugter og grønne mandler. Velegnet til salat, hvid fisk, vanilje is eller cheesecake. Selection. Smuk gylden olivenolie på Picual oliven med intens aromatisk duft og smag med noter af nyslået græs og solmodne tomater. Der er masser af karakter i denne eksklusive olivenolie og den kan f.eks. anvendes til tomatsalat, grillet kød, modne oste, laks og pasta. Hvidvinseddike og rødvinseddike Desuden forhandler O-Med 2 eddiker der er så velsmagende og aromatiske at du får lyst til at drikke dem: Chardonnay hvidvinseddike og Cabernet Sauvignon rødvinseddike. Eddikerne kan anvendes til marinering, dressinger, saucer og i madlavning og er nu også er at finde i Kalus sortiment.


Ortalli: Aceto balsamico

André Ortallis familie har gennem generationer forfinet saften fra Modenas druer til rød, gylden og sortglinsende balsamisk eddike. Først var det bare til familiens eget brug, men for nogle år siden besluttede André Ortalli sig for at sætte familiens aceto balsamico i produktion. På få år har han skabt en virksomhed, hvis produktsortiment spænder over traditionelle røde og hvide balsamiske eddiker i forskellige kvaliteter, innovative, eddikebaserede produkter som balsamisk glace med jordbær eller citron og ekstra lagrede eddiker, så fyldige i smagen, at få dråber kan være nok til at sætte prikken over i’et på din ret. Ortalli bruger ’leaf’-klassificeringssystemet for balsamisk eddike: 1 leaf: Klassisk smag, mild og let syrlig. Til dressinger og hverdagsbrug 2 leaves: Afrundet smag. Anbefalet til marinade, dressing, grill og letkogte grøntsager 3 leaves: Fyldig smag. Anbefales til stegt kød og fisk og varme saucer 4 leaves: Sublim smag. Nøje udvalgt balsamico. Anbefales til eksklusive opskrifter – eller stænkes over parmesan, frisk frugt eller is.


Palmi d’or: Gule ænder

Som et lækkert alternativ til den klassiske berberiand kan du fra Palmi d’Or få den gule berberiand. Den er lidt større og mørkere i kødet end den almindelige berberiand og super saftig og velsmagende. Gult fjerkræ er en speciel race som spises meget i Sydeuropa.


Pedrazzoli: (Økologisk charcuteri) Salami, charcuteri, skinke, pølser

Der er ikke mange virksomheder i Italien, der producerer økologisk kvalitetscharcuteri, men familien Pedrazzoli gør det -– og de gør det godt. Familievirksomheden ligger i parmaområdet i det nordlige Italien og har som noget helt unikt et lukket produktionskredsløb med eget slagteri og fire gårde, der udelukkende producerer parmasvin til Pedrazzolis charcuteriproduktion. De tre af gårdene producerer de økologiske frilandsparmasvin, der bliver til Pedrazzolis øko-charcuteri. Men det er ikke bare Pedrazzolis brede udvalg af traditionelle charcuteriklassikere som parmaskinke, bresaola, salami og coppa, der er økologisk. Pedrazzolifamilien tager klimaudfordringen alvorligt og producerer al deres strøm selv ved hjælp af solceller på fabrikkens tag.


Prudencia: Chorizo, charcuteri, skinke

La Prudencia har produceret skinker og charcuteri siden 1910, hvor Don Prudencio Benito grundlagde virksomheden i Villacastín ved bjergkæden Campo Azálvaro nord for Madrid. I dag er det tredje generation, som fortsat følger egnens århundredgamle charcuteritraditioner. La Prudencia opdrætter selv de sorte og hvide svin, som de bruger til produktionen, og de har eget slagteri, pølsemageri og egne tørrerum og modningskældre, så intet bliver overladt til tilfældighederne. Familiens know-how og de optimale klimatiske forhold ved foden af bjergene giver skinker og charcuteri, der er noget ud over det sædvanlige.


Ramon Peña: Fiskekonserves

Med små hundred års erfaring med at konservere fisk og skaldyr er det galisiske familiefirma Ramón Peña blandt branchens bedste. Ramón Peña udvælger deres råvarer med stor omhu fra pålidelige leverandører. Det gør, at produktionen er lille og eksklusiv, for de bedste ting findes som bekendt ofte kun i små mængder. Fisk og skaldyr konserveres i olivenolie efter originale opskrifter, som er gået i arv gennem tre generationer. Resultatet er rafinerede, små hapsere med en intens og autentisk, galisisk smag, der egner sig både som forret, som snack og på tapasbordet.


Savel: Poussiner (gule og hvide), perlehøns, udskæringer

Familiefirmaet Savel har en passion for stærke, franske fjerkrætraditioner, og denne passion har de gjort det til deres opgave at dele med resten af verden i form af udsøgte poussiner og perlehøns. Som en af de førende eksportører af fransk fjerkræ og med mere end 40 års erfaring inden for fjerkræproduktion ved Savel bedre end de fleste, hvordan man fremelsker de bedste kødegenskaber hos fjerkræ. Hvad enten det er detailpakkede perlehønebryster eller hele poussiner og perlehøns, så kan man regne med, at Savels produkter er både flotte og velsmagende.


Sabarot: Tørrede svampe, snegle, Puy-linser

Franske Sabarot er eksperter i tørrede fødevarer. Den næsten tohundrede år gamle familievirksomhed ligger i Haute-Loire-departementet i Midtfrankrig, hvor hovedbyen er Le Puy de Velay. Det er derfor ikke overraskende, at Sabarots flagskib er de berømte, AOC-mærkede, grønne linser fra Puy. Områdets kølige efterår giver også gode vækstforhold for svampe, som er et andet af Sabarots kerneprodukter. Alle Sabarots produkter, om det er linser, svampe eller snegle, produceres med en god blanding af traditioner, mange generationers samlede know-how og topmoderne produktionsmetoder, som tilsammen giver yderst velsmagende produkter af høj kvalitet.


Salaisons Pyrénéennes: Salami, charcuteri, skinke, pølser

Da Eugene Bonomelli grundlagde Salaisons Pyrénéennes i 1927, ville han lave charcuteri med en smag ud over det sædvanlige. Det, må man sige, er lykkedes, og Frederic, tredje generation af Bonomellifamilien, der sammen med sin far står for ledelsen af firmaet i dag, fortsætter den gode familietradition. Den tørre, kølige bjergluft for foden af Pyrenæerne er perfekt til langsom modning af charcuteri, og sammen med nøje udvælgelse af råvarer og de mange generationers erfaringer, der ligger bag Salaisons Pyrénéennes’ produkter, er resultatet intet mindre end fantastisk.


SNV: Ænder, gult fjerkræ, frilandskyllinger Natur & Respekt

I hjertet af Normandiet ligger fjerkræslagteriet Société Normande de Volaille (SNV). SNV specialiserer sig bl.a. i slagtning og pakning af frilandskyllinger, særligt deres prisvenlige Natur & Respekt-kylling, men deres know-how viser sig også i deres produktion af flotte ænder og de gule kyllinger som er en speciel race og en traditionel spise i Sydfrankrig og andre sydeuropæiske lande. SNV sætter en ære i at være fleksible og tilpasse sig kundernes ønsker, og de tilbyder en bred vifte af indpakninger og størrelser på fjerkræ. Dermed egner deres produkter sig lige godt til detail- som til restaurationsbranchen.


Urbani: Trøffelprodukter

I begyndelsen af 1900-tallet var trøffeljagt en fritidsaktivitet for Umbriens bønder og småfolk, der nidkært vogtede deres samlesteder. Carlo og Olga Urbani var de første til at industrialisere trøffeljagten og gøre trøflen til eksportvare til glæde for madentusiaster i hele verden. I dag bliver Urbani Tartufi drevet af Carlo og Olgas efterkommere. I mere end et århundrede har familien Urbani altså jagtet de umbriske trøfler, og virksomheden er stadig en af Italiens førende trøffeleksportører. Ud over indsamling af friske trøfler producerer Urbani også syltede trøfler, trøffelolie, trøffelmel, trøffelpasta, trøffeljuice og trøffelsalsa. Ligesom den friske trøffel kan disse produkter bruges i små mængder og give en intens trøffelsmag til saucer, risotto, pasta, steak og meget, meget mere.


Valette: Foie gras terriners, rillettes

Familiefirmaet Valette, der har eksisteret siden 1920, ligger i Sydfrankrig. De har specialiseret sig i produktion af foie gras, paté og rillettes. Herfra kan du få deres velsmagende foie gras terrine og foie gras som konserves af mærket La Truffe.


Vibygårdlam: Dansk lam

Frank Hansen var tidligere hovedmanden bag Vallø Gods’ lammeproduktion, og Kalu har haft et langt og godt samarbejde med ham gennem årene. For Frank Hansen begyndte fåreavlen som en hobby for mere end 20 år siden, men Frank blev bidt af det, og i dag har han sin egen besætning af får, der græsser på økologiske frøgræsmarker på fire gårde på Midtsjælland. Vibygård ved Viby er én af dem, deraf navnet Vibygårdlam. Franks speciale er at avle kvalitetslam med fokus på dyrevelfærd, og med 20 års erfaring i bagagen og med hobbyavlerens dedikation og begejstring i behold ved han alt om, hvordan det skal gøres.


Villani: Salami, charcuteri, skinke

Det norditalienske familiefirma Villani producerer velsmagende kvalitetscharcuteri efter traditionelle opskrifter. Firmaet begyndte at producere charcuteri i det små i 1880’erne. Familien Villani havde ikke bare en stor kærlighed til godt håndværk og godt charcuteri. De havde også pionerånd og introducerede nye produktionsmetoder, der i dag har spredt sig til resten af den italienske charcuteribranche. Familien Villani har både kærligheden til håndværket og pionerånden i behold, og i dag har familien fem virksomheder rundt omkring i Italien og et bredt sortiment af de bedste pølser og charcuteriprodukter lavet på svin fra Parmaområdet.

Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.