Vagtler med svampesovs  

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
4 vagtler
50 g smør
1 dl. hvidvin
1 dl fond
300 g. svampe, fx. Karl Johan svampe, kantareller, østerhatte eller trompetsvampe
4 skalotte løg
30 g. persille
1 dl. piskefløde
salt peber 

Tilberedning

Vagtlerne krydres med salt og peber og brunes i gryde i ca. 30 g smør. Når de er gyldne tilsættes hvidvin og fond, hvori vagtlerne braiseres i 15-20 minutter. I mellemtiden ristes skalotteløg og forskellige svampe på en pande i resten af smørret. Tag vagtlerne op og hold dem varme. Hæld svampeblandingen i gryden, tilsæt fløden, smag til med salt og peber og lad svampesovsen simre et par minutter Tilsæt den hakkede persille i sidste øjeblik. 

Tilbehør

Pillekartofler - evt. ristet i lidt olivenolie - og en salat af letkogte bønner med hakkede hvidløg ville klæde vagtler og svampe. God fornøjelse…