Stærk-søde græshopper med sesam og lime

Ingredienser til 20 personer:

Ingredienser til 20 personer:

1 bakke græshopper
1 spsk. brun farin
3 spsk. soya
½ ts. salt
2 spsk. Sriracha chilisauce
5 spsk. sesamfrø tørristet på en pande til de bliver gyldne
3 limefrugter skåret i både

Tilberedning


Pil benene af græshopperne (dem der ikke er faldet af af sig selv under frysning). Rist sesamfrøene til de bliver gyldne og hæld halvdelen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og spred dem godt ud. Den anden halvdel gemmes i en skål til senere brug. Varm derpå en pande op og tilsæt brun farin, soyasauce, salt og chilisauce. Når den brune farin er opløst og det hele bobler lystigt, tilsættes græshopperne. Vend godt rundt i dem, så de bliver helt dækkede af sauce over det hele. Efter ca. 8  minutter (det er vigtigt, at de bliver stegt længe nok, ellers bliver teksturen for hård og græshopperne får en melet eftersmag), hvor der røres jævnligt ved medium varme, tages panden af varmen og græshopperne hældes nu over på bagepapiret med sesamfrøene. Med det samme hældes resten af sesamfrøene ud over græshopperne, som separeres fra hinanden med et par gafler.


Serveres afkølede med et par dråber friskpresset limesaft henover.


Opskriften er venligst udlånt af Nina Askov, a.k.a. Buglady. Se mere på buglady.dk

Fotograf: Anne-Sofie Tellerup