Mojo sauce fra De Kanariske Øer

Mojo sauce fra De Kanariske Øer

Mild og stærk mojo sauce fra La Palma, en af de smukke Kanariske Øer er lavet ud fra traditionsrige metoder og gammel opskrift med naturlige ingredienser, der dyrkes på øerne. Mojo er en af de kendteste spanske produkter og en vigtig del af den spanske gastronomis arv.


Saucen er lavet af firmaet Ayanto, der bruger Palmera pebre, som tørres i solen og herefter får tilført væske i mindst 24 timer, inden de videreforarbejdes med olie, vineddike, hvidløg, vulkansk havsalt fra Atlanterhavet og spidskommen. Mojo er helt uden tilsætnings- og farvestoffer.


Mojo saucen har en smuk, intens mørkerød farve med grønne toner. Palmera pebersorten tilføjer en smule bitterhed med noter af bitter grøn mandel til smagen, der er rig og cremet og delikat krydret sammen med hvidløg og spidskommen. Mojo dufter af frugter og grønsager, især bliver man mindet om banan, tomat og peber.


Mojo fås i en sød/mild variant – mojo suave – og i en stærkt krydret variant – mojo picón.


Mojo er specielt anbefalet til den kendte ret Papas Arrugadas con Mojo med kartofler, men akkompagnerer også grønsager, kød, fisk og ost på skønneste vis.