Marinerede græshopper som snack

Ingredienser

Ingredienser

Marinade til en pakke græshopper:

 
2 fed knust hvidløg
3 spsk. frisk presset lime saft
2 spsk. Sriracha sauce (chili sauce- fås i Fakta)
2 spsk fiskesauce
8 spsk. rapsolie (den billige- ikke den koldpressede)

Tilberedning og tilbehør

Bland ovennævnte ingredienser sammen. Befri græshopperne for ben (de fleste er allerede faldet af, når de bliver frosset) og put dem i en husholdningsplasticpose sammen med marinaden. Luk posen og lad dem ligge og trække i køleskabet natten over. Lige før de skal serveres, varmes en pande op til den er rygende varm. Derpå tages græshopperne ud af posen (brug kun den marinade, der hænger ved, ellers bliver de mere kogt end stegt – og det går ud over sprødheden) og steges herpå i ca. 8 min – altså lidt længere tid end man umiddelbart tror. Læg dem på lidt fedtsugende papir og server straks til en kold øl eller et glas vin. De fleste siger, at de minder om rejer.
Opskriften er venligst udlånt af Nina Askov, a.k.a. Buglady. Se mere på buglady.dk
Fotograf: Anne-Sofie Tellerup