Yakiniku wagyu

Ingredienser til 4 pers.:


200 gr. wagyu kød (anbefalede udskæringer: klump, bov)
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. sesamolie
20 gr. sukker
2 spsk. soja
2 spsk. sake
2 spsk. vand
6 gr. sesamfrø
1 rød peberfrugt
1 bk. shitake svampe
1 rødløg

Tilberedning:


Skær kødet i skiver. Hak løg og hvidløg. Rist sesamfrø.

Bland sukker, soja, sake, vand og ristede sesamfrø. Varm sesamolien op ved middelvarme og blancher løg og hvidløg. Tilsæt sukker-soja blandingen og steg i et par sekunder, før panden tages af varmen. Så er Yakiniku saucen klar.

Vask og rens grønsagerne. Skær peberfrugten i skiver, hak rødløget i 1 cm store tern og fjern stænglerne fra svampene.

Grill begge sider af kødet og steg eller grill grønsagerne.

Dyp kødet i Yakiniku saucen og spis grønsagerne til. Kød, grønsager og sauce kan også laves som wrap i store salatblade. 


God fornøjelse…