Wagyu osso buco

Ingredienser til 6 pers.:

6 portioner wagyu osso buco
Togarashi krydderi (7 krydderier)
Havsalt og grovkværnet peber
Hvedemel
1 bdt. hakket purløg
1 daikon radise til garniture
3 løg i tern
3 gulerødder i tern
4 stilke bladselleri
20 fed hvidløg
Sake efter behov
50 gr. ingefær i tern
3 porrer i halve
2 udstenede blommer i halve

Tilberedning:

Fjern evt. overskydende fedt fra osso buco stykkerne. Massér salt, peber og togarashi ind i kødet på alle sider. Vend kødet med mel og ryst evt. overskydende mel af stykkerne.

Brug en stor stegepande og brun kødet på alle sider til det er gyldenbrunt. Tag kødet op og kom det i et ildfast fad. Steg løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg i olivenolie på panden og kom det over kødet i det ildfaste fad. Kog panden af med sake og kom væden kød og grønsager. Tilsæt nu ingefær, porrer og blommer. Dæk fadet til med sølvpapir og kom det i ovnen ved 250° C i 4 timer eller indtil kødet er mørt. Lad det køle af.


Skil forsigtigt osso buco fra grønsagerne, kom dem på køl og lad grønsager og væde køle af over natten. Fjern evt. fedt fra væden.


Varm osso buco op ved at komme dem i et ildfast fad og dæk dem med den afkølede væde i en 300° C varm ovn i 15 min. Husk at holde øje hvert 5. min.

Tilbehør:


Server hver osso buco på en tallerken med de hakkede purløg og den resterende væde sammen med mandolintynde skiver af daikon radise og en vinaigrette. 


God fornøjelse…