Turducken Thanksgiving kalkun lavet af Morten fra Fleisch

Ingredienser:

1 udbenet kalkun (ca. 8-10 kg med ben)
1 udbenet and ca. (3.5 kg med ben)
1 udbenet kylling (1.2 kg med ben)
1 udbenet skovdue
1 udbenet vagtel
1 kg bacon i skiver 

Ingredienser til stuffing:
1 l friske brødkrummer
6 dl fløde
10 skalotteløg
7 fed hvidløg
500 gr. Karl Johan svampe
600 gr. kastanjer
600 gr. andelever
2 kg brystflæsk
4 æg
½ bdt. frisk timian
1 bdt. frisk salvie
30 gr. salt
10 gr. peber
2 tsk. stødt allehånde
2 tsk. stødt enebær
4 dl brandy

Tilberedning af Turducken:

Udben kalkunen rundt fra ryggen, men rør ikke lår og vinger, de skal være intakte. Overlårene kan udbenes og fyldes med stuffing.
Læg kalkunen fladt på et stort skærebræt med skindet nedad og krydr med salt og peber og læg et tyndt lag stuffing over det hele.
Steg anden på skindet 5 min. til det er gyldent og lad anden køle af og læg den ovenpå kalkunen med skindet ned af og gentag med salt, peber og stuffing.
Læg kyllingen ovenpå anden og gentag med salt, peber og stuffing. Læg skovduen ovenpå kyllingen, gentag med salt, peber, stuffing og til sidst laves samme øvelse med vagtlen.
Saml hele fuglen og vend den om.
Få en anden til at hjælpe med at holde ryggen samlet, mens du syer ryggen hele vejen rundt.
Barder turkducken med bacon, tildæk den med sølvpapir  og giv den ca. 4 timer ved 140°C eller til den har en kernetemperatur på 75°C. Lad den trække min. 1 time.

Tilberedning af stuffing:

Udblød brødkrummerne i fløden og sæt det til side.
Hak hvidløg, skalotteløg, timian, salvie og Karl Johan svampe fint og lade det klare i lidt smør på en pande sammen med kastanjerne.
Hak flæsk og andelever fint i kødhakkeren og rør det sejt i en røremaskine med salt, peber og krydderier. Tilsæt derefter æg, fløde, løg og kastanjer fra panden og brandy. Rør det hele godt sammen.


Velbekomme - og tak for opskriften, Morten & Team Fleisch