Tunesisk lammeret med søde kartofler 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
800 g lammenakkefilet
Til marinaden:
2 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
5 cm frisk ingefær
3 små stærke chilier
salt
½ dl olie
4 søde kartofler
20-25 tørrede abrikoser
2-3 rødløg
5 fed hvidløg
6 tomater
3-4 dl vin eller vand
1 kanelstang
1 bdt. frisk koriander 

Tilberedning

Hak ingefær og chili og blad de øvrige ingredienser med olien til en marinade. Skær lammenakkefileten i skiver dæk det med marinaden og lad det trække i 1 time. Hak hvidløgene og løgene. Skræl og skær de søde kartofler i tern, del abrikoserne i 4 stykker og svits denne blanding i noget af marinaden. Tilsæt til sidst tomaterne delt i både, hæld vin eller vand over, bræk kanelstangen i nogle stykker og rør dem i . Hæld grønsagsblandingen i et ovnfast fad eller en bradepande. Brun kødet og læg det oven på de svitsede grønsager i en bradepande og lad det hele snurre færdigt i ovnen i ½ time. Drys med hakket koriander.  

Tilbehør

Server couscous til.