Tun i Filodej 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 dåse tun i vand
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
frisk mynte
frisk koriander
bredbladet persille
1 spsk crème fraîche
saften af en ½ citron
1 æggeblomme
100 g pinjekerner
salt og peber
8 plader filodej
smeltet smør til pensling  

Tilberedning

Hak løg og hvidløg fint og svits i lidt smør, hak krydderurterne og svits dem lidt. Tilsæt tunen og rør creme fraîche og citron i og smag til. Lad massen afkøle lidt og rør æggeblommen i. Rist pinjekernerne let og rør dem i. Læg 4 plader filodej på bordet og pensl med smeltet smør. Læg en plade oven på hver og pensl igen. Del de 4 plader i midten, så der bliver 8 rektangler. Læg lidt tun masse i den ene ende, bøj siderne op og rul dejen til en cylinder. Gentag med alle 8 stykker. Pensl rullerne med smør og bag ved 180 o i 15 min til rullerne er gyldne og sprøde.  

Tilbehør

Server tun rullerne varme eller kolde med tomatsalat eller grøn salat.