Tajine de Kefta 

Ingredienser

Tajine er den lerform som bruges til tilberedning af mange retter i Nordafrika. En Tajine bruges enten over åben ild/gas eller i ovn. Den færdige ret sættes på bordet i formen med låget på, som tages af mens maden stadig bobler. Har man ikke en Tajine, kan et andet ovnfast lerfad med låg benyttes
Ingredienser til 4 personer:
500 g hakket lammekød
salt, peber
Sovs:
500 g tomater evt. fra dåse
1 hakket løg
2 fed hvidløg
2 spsk raz el hanout (marokkansk krydderiblanding bestående af kardamomme, nellike, kanel, spidskommen, koriander, muskat, muskatblomme, chili m.m.)
1/4 tsk. cayennepeber
olie
4 æg 

Tilberedning

Rør en fars af lammekød og krydder med salt og peber. Derefter svitses de hakkede løg og hvidløg i olien og der koges en sovs af tomaterne som er findelt med en stavblender. Sovsen krydres med raz el hanout og cayennepeber og smages til med salt. Kan man ikke skaffe raz el hanout, kan man forsøge sig med at blande sin egen krydderi af ovenstående ingredienser. Kødet formes som boller på 2-3 cm diameter, der lægges i den lerfaste skål og dækkes med sovs. Formen stilles tildækket på åben ild eller i en varm ovn ved 160 o C i 30 minutter. 1 æg pr. person slås ud i sovsen mellem kødet, tajinen stilles dækkes til igen og æggene pocheres i 5 minutter til hviden er stivnet og blommen stadig er flydende. Tajinen stilles på bordet og låget tages af lige inden den spises. 

Tilbehør

Godt brød til at dyppe sovsen op med hører til God fornøjelse…