Stegte græshopper med nye kartofler

Stegte græshopper  med nye kartofler
kartoffelcreme, kartoffelchips og bregneskud


4 personer 


Kartoffelcreme
500 g bagekartoffel
50 g smør
300 g sødmælk
salt 


Kartoffelchips
4 små kartofler
salt
neutral olie til fritering 


Nye kartofler og græshopper
24 små nye kartofler
1 fed violet hvidløg
10 stilke timian
24 græshopper
12 bregneskud, alternativt 12 små grønne asparges
1 potte sommerportulak
olie og smør til stegning
salt


Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i vand uden salt. Dræn kartoflerne og kog mælk samt smør op i en lille gryde. Hæld den kogende smørmælk over de varme kartofler og stavblend det hele sammen til en glat creme. 


Smag til med fint salt og hæld cremen i en flødeskumssprøjte og lad den med 2 patroner. Hold sifonflasken varm stående i et vandbad ved ca. 70 °C frem til servering. 


Vask og skær 2 mm tynde skiver af kartoflerne med skræl. Kog 1 liter vand op med 10 g salt og hæld kartoffelskiverne i, når gryden er trukket væk fra varmen. Lad skiverne trække i vandet 2 minutter. 


Dryp kartoffelskiverne af og friter dem gyldne i 140 °C varm olie. 


Kog kartoflerne op i saltet vand tilsat knust hvidløg samt en dusk timian og lad herefter kartoflerne trække i 6 minutter. 


Tjek, at græshopperne er fri for ben og vinger, inden de steges gyldne i smør og olie. Drys græshopperne med salt og dryp dem af på lidt køkkenrulle. 


På samme pande tilsættes lidt nyt smør, og bregneskuddene steges 1 minut i smørret, når det lige er begyndt at brune. 


Vask sommerportulakblade samt blomster og anret kartoflerne med de stegte bregneskud. Skyd kartoffelcremen op i en gryde og anret den med en ske hen over de kogte kartofler. Drys med græshopper, kartoffelchips og sommerportulak.


Opskriften er fra kogebogen 'Insectivore' af Rasmus Leck Fischer og Flemming Gernyx, Muusmann Forlag

Opskriften er fra kogebogen 'Insectivore' af Rasmus Leck Fischer og Flemming Gernyx, Muusmann Forlag

græshopper
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.