Stegte græshopper med nye kartofler
Stegte græshopper med nye kartofler
kartoffelcreme, kartoffelchips og bregneskud
4 personer
Kartoffelcreme
500 g bagekartoffel
50 g smør
300 g sødmælk
salt
Kartoffelchips
4 små kartofler
salt
neutral olie til fritering
Nye kartofler og græshopper
24 små nye kartofler
1 fed violet hvidløg
10 stilke timian
24 græshopper
12 bregneskud, alternativt 12 små grønne asparges
1 potte sommerportulak
olie og smør til stegning
salt
Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i vand uden salt. Dræn kartoflerne og kog mælk samt smør op i en lille gryde. Hæld den kogende smørmælk over de varme kartofler og stavblend det hele sammen til en glat creme.
Smag til med fint salt og hæld cremen i en flødeskumssprøjte og lad den med 2 patroner. Hold sifonflasken varm stående i et vandbad ved ca. 70 °C frem til servering.
Vask og skær 2 mm tynde skiver af kartoflerne med skræl. Kog 1 liter vand op med 10 g salt og hæld kartoffelskiverne i, når gryden er trukket væk fra varmen. Lad skiverne trække i vandet 2 minutter.
Dryp kartoffelskiverne af og friter dem gyldne i 140 °C varm olie.
Kog kartoflerne op i saltet vand tilsat knust hvidløg samt en dusk timian og lad herefter kartoflerne trække i 6 minutter.
Tjek, at græshopperne er fri for ben og vinger, inden de steges gyldne i smør og olie. Drys græshopperne med salt og dryp dem af på lidt køkkenrulle.
På samme pande tilsættes lidt nyt smør, og bregneskuddene steges 1 minut i smørret, når det lige er begyndt at brune.
Vask sommerportulakblade samt blomster og anret kartoflerne med de stegte bregneskud. Skyd kartoffelcremen op i en gryde og anret den med en ske hen over de kogte kartofler. Drys med græshopper, kartoffelchips og sommerportulak.