Stegt wagyu inderlår med spidskål med skimmelost
600 gr. wagyu inderlår
2 spsk. smør
Salt og peber
2 spidskål
¼ dl. grønsagsbouillon
200 gr. Danablu skimmelost
Tør kødet og fjern eventuelle sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun inderlåret på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg kødet i en bradepande og drys med salt og peber. Steg lårtungen midt i ovnen ved 100C. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Ønsker man kødet svagt rosa, skal temperaturen være 65°. Gem stegeskyen og lad lårtungen hvile tildækket.
Tilberedning af spidskål med skimmelost:
Fjern de yderste grove blade fra spidskålene. Del kålene i halve og fjern stokkene. Bring smør, bouillon og dildfrø i kog i en sauterpande. Læg kålen tæt i bouillonen og drys med salt. Damp kålen ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag kålstykkerne op med en hulske og læg dem i et varmt dybt fad. Kom stegesky, sky fra kødet og halvdelen af skimmelosten i bouillonen. Varm den igennem og lad skimmelosten smelte under omrøring. Smag til.