STEGNING AF KYLLINGEBRYST

STEGNING AF KYLLINGEBRYST - SIKRE SMAG OG TEKSTUR

Denne teknik er en god måde at tilberede kyllingebryst på, hvis man ønsker at servere kyllingebryst med smag og tekstur.
 
FREMGANGSMÅDE:
  1. Krydr skindet med rigeligt af salt og peber. Hvis det er et bryst uden skind, drysses en smule mel på kødet.
  2. Sæt en sauterpande over på middelhøj varme. Hæld en smule vindruekerne- eller rapsolie på panden så fladen er dækket med et tyndt lag fedtstof.
  3. Når olien begynder at ryge, lægges kyllingebrystet på panden med skindsiden nedad. 
  4. Skru ned for varmen til medium og steg kyllingebrystet i ca. 10 minutter.
  5. Vend brystet på panden og smid det overskydende olie væk.
  6. Tilsæt en spiseskefuld smør og et par kviste frisk timian. Med jævne mellemrum hældes smørret over kyllingebrystet indtil at kødet er gennemstegt. 
  7. Tag kyllingebrystet af varmen, og lad det hvile i 5 minutter inden servering.