Sprød kinesisk and 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 berberiand på ca. 3 kg
4 tsk. salt
1 porre
1 stykke frisk ingefær
3 spsk. honning
1 dl hvidvinseddike
1 bundt forårsløg  

Tilberedning

Skær fedtkirtlerne ud af gumpen og fjern alt overflødigt fedt af anden. Skyl anden ind- og udvendig og tør den godt. Stil den til tørring i et par timer. Opvarm saltet i en lille pande og gnid anden ind- og udvendig, pak den i et viskestykke og læg den i køleskabet natten over. Dette er nødvendig for at trække så meget vand som muligt ud af anden så den kan blive rigtig sprød. Hak ingefær og det hvide af porren fint og fyld i anden. Bland honning og eddike og pensl anden med det. Læg den nu på brystet på en rist (husk at stille noget under for at fange fedtet op) og stil den i en ovn med 180oC i 40 min. vend anden og skru varmen ned til 150oC i yderligere 40 min. og skru til sidst ned til 100oC for at mørne anden yderligere i en time. Pensl anden med jævne mellemrum med honning/eddike blandingen Skær anden ud i portionsstykker læg den på risten, skru ovnen op til 250oC, fjern fedtet i bradepanden og steg til skindet er helt sprødt. Anret på forårsløg skåret i fine strimler.  

Tilbehør

Server med kinesiske pandekager eller ris og sojasovs.