Springbukkølle med pærer, abrikoser og mandler 

Ingredienser

Ingredienser til 10-12 personer:
1 udbenet springbukkølle
3 pærer
100g smuttede mandler
150 g tørrede abrikoser
100 g rosiner
salt, peber,
karry smør
½ l vildtfond eller bouillon  

Tilberedning

Skræl pærerne og del dem i mindre stykker, hak mandlerne og del abrikoserne i mindre stykker. Bland frugterne i en skål. Drys køllen indvendig og udvendig med salt, peber og karry. Fyld frugterne i køllen, sæt til side hvis det hele ikke kan være der og steg det senere som tilbehør. Ovnen varmes op til 225 o C. Køllen smøres med smør og lægges på en passende stor bradepande,. Sæt den i den varme ovn i ca. 15 minutter til den er brunet. Hæld fond og lidt mere smør over og steg køllen færdig ved 180 o C i ca. 1 ½ time. Under stegningen dryppes den jævnlig med fonden. Tag den færdige kølle ud af ovnen og læg den på et skærebræt hvor den hviler tildækket i mindst 15 min. før den skæres for. Sigt fonden over i en gryde jævn den med lidt udrørt majsstivelse og smag til. Skær køllen i tynde skiver og server med frugterne og sovs.  

Tilbehør

Jordskokke-gratin eller kartoffel-selleri gratin og evt. ekstra frugter stegt ved siden af serveres til. God fornøjelse…