Sprængt kalkuncuvette med peberrod 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
700-800 g. kalkunoverlår også kaldt cuvette
1 l. vand
2 dl salt
1 dl sukker
1 laurbærblad
5 peberkorn
3 nelliker
1 pastinak
1/2 selleri
3 gulerødder
1-2 porrer
mel eller maizena til jævning
1 dl piskefløde
1/4 peberrod 

Tilberedning

Kog en lage af vand, salt, sukker og krydderier. Læg kalkuncuvetten i den afkølede lage og sæt den i køleskabet til næste dag, så den bliver letsaltet, eller sprængt. Urterne renses og skæres i pæne stykker. Brug endestykkerne til kogning af kødet. Tag kødet op af saltlagen, tør det og læg det i en gryde med koldt vand, som lige dækker kødet. Når vandet er kommet i kog fjernes evt. skum og urteresterne tilsættes. Lad det simre til kødet er mørt (ca. 30 min.) og bagefter trække i suppen ca. 10 min. Si 5 dl af suppen over i en gryde og jævn det med mel rørt ud i vand og lad det koge i mindst 10 min. De udskårne urter dampes i lidt suppe under låg. Saucen tilsættes fløde og smages til med salt, peber og reven peberrod. Saucen må ikke koge når peberroden er tilsat. Skær kødet i skiver og server med sauce og urter med et drys frisk persille. 

Tilbehør

Server kogte kartofler til. God fornøjelse… 

Fjerkræ
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.