Sneppe med sneppebrød 

Ingredienser

Skovsneppen er en meget delikat vildfugl, men der skydes desværre kun ganske få og jægerne spiser dem gerne selv. Vi synes, at den enkle og gamle opskrift sneppe med sneppebrød er den hvor fuglens smag kommer mest til sin ret, hvorfor vi bringer den her.
Ingredienser til 4 personer:
4 skovsnepper
40 g smør
1 dl kraftig fjerkræfond
2 dl piskefløde
Sneppebrød:
indmad fra snepperne
1 skalotteløg
1 æggeblomme
1 spsk fløde
4 skiver afskorpet hvidt brød
smør
hakket persille
salt, peber 

Tilberedning

Gør fuglene i stand og tag indmaden ud. Pas på gallen der sidder ved leveren. Hak indmaden meget fint. Svits det meget finthakkede løg i smør og tilsæt indmaden og lad det steg med i kort tid. Tilsæt fløde og æggeblomme, krydder med salt og peber og tilsæt lidt hakket persille. Smørrist brødene og fordel farsen på dem. Sæt fuglene op ved at stikke det spidse næb mellem underkrop og lårene. Brun fuglene i smørret og krydder dem med salt og peber. Tilsæt fonden og fløden og læg låg på. Snepperne steges i 15-20 minutter. Tag dem op og fjern evt. overflødig fedt fra skyen. Hvis fløden ikke har jævnet sovsen nok, kan man tilsætte lidt maizena. Sæt sneppebrødene under grill i 3 minutter. Flæk fuglen fra halespids til hovedskal og anret på tallerken, sammen med et sneppebrød og lidt sovs. Man spiser hjernen som en stor delikatesse. 

Tilbehør

Byd små stegte kartofler og ristede karljohansvampe til God fornøjelse…  

Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.