Snegleragout i hvidvin
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer
1 ds snegle med 24 stk.
2 chalotteløg
2-3 fed hvidløg
1-2 stængler bladselleri
20 g smør
1 spsk. mel
4 dl tør hvidvin
1 dl fløde
salt peber
stødt Piment Espelette
friskhakkede krydderurter (estragon, persille)
1 ds snegle med 24 stk.
2 chalotteløg
2-3 fed hvidløg
1-2 stængler bladselleri
20 g smør
1 spsk. mel
4 dl tør hvidvin
1 dl fløde
salt peber
stødt Piment Espelette
friskhakkede krydderurter (estragon, persille)
Tilberedning
Pil og hak løg og hvidløg og skær bladselleri i tynde strimler. Smelt smørret i en gryde og svits de hakkede urter uden at tage farve. Drys melet i og spæd med hvidvin og lidt af fonden fra sneglene. Smag til med salt, peber og Piment Espelette, som giver saucen en pikant og krydret smag. Kom sneglene i, spæd med fløde og kog ragouten for svag varme et par minutter, til retten får en cremet konsistens. Drys med de hakkede krydderurter.
Tilbehør
Spis godt hvidt brød til.