De konserverede bourgognesnegle er ca. 4 centimeter lange. De er gråbrune og faste i kødet med en let sødlig smag. I 1819 købte Jean-Pierre Sabarot en mølle i Haute-Loire i Auvergne i nærheden af Puy-en-Velay. Her malede han mel og andre kornsorter indtil slutningen af det 19. århundrede, hvor Sabarot også begyndte at forarbejde og sælge egnens populære, grønne Puy-linser. Sabarots efterkommere, der i dag leder firmaet, følger Jean-Pierres strenge kvalitetskrav, omend med topmoderne teknologi og kvalitetskontrol. De grønne linser er stadig Sabarots største salgssucces, men sortimentet er blevet udvidet med mange andre lækre delikatesser, fx de konserverede snegle. Bourgognesneglen kendes herhjemme under navnet vinbjergsnegl. I middelalderen opdrættede mange klostre vinbjergsnegle, for dem måtte man spise i fasten. I dag betragtes vinbjergsnegle som en delikatesse. Sneglene er 2-3 år om at vokse til. De indsamles i efteråret, når de går i dvale.
Colli | 12 ds/krt |
|
Pakkestr | 24 stk/ds |
|
Opr. land | Frankrig
|
|
Pakning | ANDET |
|
Opbevaring | TØRT,MØRK,KØLIGT |
|
|
|