Skovdue med valnødder og salat af syltede svampe 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
4 duer
4 rødbeder
4 små roer
500 g svampe
10 perleløg
10 røde perleløg
50 g smør
1 dl eddike
1/5 dl sukker
1 citron
valnøddeolie
olie
salt
trøffel  

Tilberedning

Duerne ordnes og gnides med olie og drysses med salt. Så steges de i ovnen ved 160 grader i ca. 20 min. Derefter skal de hvile Brysterne skæres af. Ved servering dækkes de med hakkede valnødder med lidt valnøddeolie i. Svampene ordnes og bages i ovnen med lidt olie, citronsaft og salt til de er møre. Rødbederne ordnes og stikkes ud. De glaseres i smør, lidt vand, salt og sukker til de er møre og vandet er fordampet. Løgene koges i vand, pilles og deles op i ”skaller”. Disse syltes i en eddikelage med sukker. De små roer ordnes og skæres i skiver, som drysses med salt ved servering. Retten anrettes på en ”salat” af svampe, rødbeder, løg og roer. Herpå lægges duebrysterne og der pyntes med rødbedeblade og trøffelflager. Opskriften er af Jasper Kure og blev bragt i Kalunarisk Tidende sommer 2009