Sikakølle med rosmarin og rodfrugter 

Ingredienser

(6-8 personer) Ingredienser:
1 sikakølle, ca. 1,5-2 kg, udbenet og snøret
20 små rosmarinkviste
Rodfrugtblanding af f.eks. gulerod, persillerod, pastinak, kartofler, løg og/eller selleri
5 dl. vildtfond
Salt, peber
Marinade:
5 spsk. olivenolie
Reven skal og saft af 1 ½ citron
4 spsk. finthakket rosmarin
Salt, peber  

Tilberedning

Bland ingredienserne til marinaden. Lav 12 huller i køllen med en lille, spids kniv, læg den på et ikke-metallisk fad, gnid den ind i marinaden og lad den stå køligt og tildækket et par timer – gerne 1 døgn. Forvarm ovnen til 230°. Stik de små rosmarinkviste i hullerne, vej stegen og beregn 15 min. pr. 450 gr. til medium stegt og 20 min. til gennemstegt. Rens rodfrugterne og skær dem i store stykker. Fordel dem i bunden af en stor bradepande med resten af rosmarinkvistene, læg køllen ovenpå og hæld resten af marinaden over, og brun det 15 min. i ovnen. Skru ned til 200° og hæld fonden ved. Steg så længe du har beregnet. Dryp ofte køllen med væden. Læg den færdigstegte kølle i et ildfast fad, dæk med stanniol og stil den 15 min. i den afkølede ovn, så den kan trække inden udskæring. Læg det udskårne kød på et opvarmet fad og anret rodfrugtblandingen rundt om kødet.