Sika ryg med sennepssauce 

Ingredienser

Ingredienser til 6-12 personer
1 Sika ryg (3-6 kg)
100 g dijonsennep
100 g smør
1 stor kvist timian
2 laurbærblade
3-4 hele fed hvidløg med skal
5 dl hvidvin
5 dl crème fraîche
salt, peber  

Tilberedning

Ryggen af en sikahjort kan veje mellem 3 og 6 kg hvorfor opskriften og antal personer skal tilpasses størrelsen af ryggen, Befri ryggen forsigtig for sener og hud og skær et lille snit langs rygraden, så fileterne lige netop er løsnet lidt. Skær også mørbraderne som sidder på undersiden af ryggen fra, da de ikke skal stege samme tid som fileterne. Afhængig af antal personer retten serveres for, steges mørbradene til sidst på panden i smør og serveres til eller bruges til en anden ret dagen efter. Gnid ryggen med salt og peber, smør den med sennep. Læg den i et ovnfast fad og dæk med smørskiver. Brun den i ovn ved 220º i ca. 10 minutter, senneppen må ikke brænde, ellers bliver den bitter. Dæmp temperaturen til 160º læg timian, laurbærblade og hvidløg ved og hæld hvidvin over. Steg videre i ca. 25-40 minutter. Tag bradepanden ud og læg ryggen på et fad og hold den varm. Mens ryggen trækker koges stegefadet af med lidt mere vin, sørg for at den kraft der har sat sig fast i fadet bliver løsnet. Si sovsen over i en gryde, tilsæt crème fraîche og smag til med salt og peber. Skær fileterne af ryggen, skær kødet i skrå skiver og anret på benet og server saucen til.  

Tilbehør

Kartoffelkager og ristede svampe, gerne kantareller.