SALTNING

SALTNING - SIKRE SAFTIGT OG SMAGFULDT KØD

Saltning af kød og fjerkræ bruges meget indenfor gastronomien, idet en let saltning er en nem teknik til at gøre kød saftigere og mere smagfuldt. Metoden er sædeles velegnet til magre kødstykker som fx kylling, vildt, vildsvin og svinekød.
 
FREMGANGSMÅDE:
  1. Lav en blanding af salt og vand (1/2 kop salt for hver 8 kopper vand). Det er vigtigt, at der laves nok lage til at kødet kan dækkes. For at give smag til lagen kan man evt. tilføje krydderier eller friske urter såsom rosmarin, salvie og timian. 
  2. Bring blandingen i kog, og lad det koge i ca. 1-2 minutter. Afkøl til ca. stuetemperatur.
  3. Hæld lagen i en skål/beholder med låg og tilsæt kødet. Stil på køl natten over.  
  4. Inden tilberedning tages kødet op af saltlagen, overfladen skylles af og den overflødige væde tørres af. Hvis der bruges en opskrift, hvor der ikke er taget højde for, at der bruges saltet kød, er det vigtigt at reducere mængden af salt. 
OPSKRIFT PÅ SALTLAGE:
4 liter vand
225 g salt
9 g honning
12 laurbærblade
1 bundt frisk timian
1 bundt frisk persille
1 hoved hvidløg, feddene adskilles og knuses med skind på
4 spsk. sorte peberkorn 
INSRUKTIONER:
  1. Bland samtlige af ingredienserne med halvdelen af vandet. 
  2. Bring saltlagen i kog, og kog i ca.1-2 minutter.
  3. Tilsæt resten af vandet og lad saltlagen køle helt af inden brug.