Charcuteri fra Salaisons Bastides



Sacors charcuterilinje Salaisons Bastides


I hjertet af Aveyron i Villefranche i Rouergue i det solrige sydvestlige Frankrig har familievirksomheden Sacor siden 1962 produceret tørrede pølser og gjort det til deres levevej. Sacor har en charcuterilinje, Bastides Salaisons, der har som formål at lave produkter der er lavet på opskrifter og traditioner fra regionen – og med et krav om fuld sporbarhed i produktionen, således at fødevaresikkerheden er i top.


”Bastides” er også et karakteristisk hus i Sydfrankrig, som gennem generationer er blevet optimeret til perfektion. Charcuterilinjen Salaisons Bastides er også blevet udviklet til topkvalitet i flere generationsled.


Autentisk knowhow er påkrævet for at kunne levere disse kvalitetsprodukter: Friske, nøje udvalgte ingredienser, enkle opskrifter, traditionelle produktionsmetoder og så familiens årelange specialistviden.

Nyhed! Tørret pølse med valnødder
 
Denne tørrede pølse med valnødder har en flot rød farve og en fin fordeling af fedt. Den smager af modnet kød og valnødder og har en nøddeagtig aroma. Bestil
Fransk salami bridé
Denne salami er tørret efter traditionelle principper og er lavet af de bedste udskæringer, der kommer fra svin, der er født, har levet i det sydvestlige Frankrig i små besætninger og som kun har indtaget 100 % certificeret vegetabilsk foder og endelig slagtet i regionen.

Kødet kommes i en naturlig svinetarm, herefter håndformes den og snoren lægges som et seletøj rundt om pølse (deraf ’bridé på fransk) og derefter tørres salamien i tørrerum.

Salami bridé har en flot fordeling af fedt i kødet og en fin rød farve. Konsistensen er blød og behagelig. Såvel duft som smag er karakteristisk for en modnet, tørret salami. Bestil
Fransk salami rosette
Denne salami er tørret efter traditionelle principper og er lavet af de bedste udskæringer, der kommer fra svin, der er født, har levet i det sydvestlige Frankrig i små besætninger og som kun har indtaget 100 % certificeret vegetabilsk foder og endelig slagtet i regionen.

Kødet kommes i en naturlig svinetarm, herefter håndformes den og derefter tørres salamien i tørrerum.

Salami rosette har en flot fordeling af fedt i kødet og en fin rød farve. Konsistensen er blød og behagelig. Såvel duft som smag er karakteristisk for en modnet, tørret salami. Bestil
Fransk salami pavé
Denne salami er tørret efter traditionelle principper og er lavet af de bedste udskæringer, der kommer fra svin, der er født, har levet i det sydvestlige Frankrig i små besætninger og som kun har indtaget 100 % certificeret vegetabilsk foder og endelig slagtet i regionen.

Kødet kommes i en naturlig svinetarm, herefter håndformes den og derefter tørres salamien i tørrerum.

Salami pavé med grøn peber har form som en mursten (deraf på fransk ’pavé) og en flot fordeling af fedt i kødet og en fin rød farve. Konsistensen er blød og behagelig. Såvel duft som smag er karakteristisk for en modnet, tørret salami med tydelige nuancer af grøn peber. Bestil
Bayonneskinke 9 mdr. IGP 
I 1998 blev Bayonneskinken tildelt mærket 'Indication Géographique Protégée'. Når man køber produkter med dette mærke, er man sikker på at produktet er lavet i det pågældende område og er lavet efter de traditioner, der tilhører regionen. Dvs. at kødet der bruges til Bayonneskinker, kun må komme fra grise, der er opdrættet og slagtet i et specifikt område i det sydvestlige Frankrig.

Bayonneskinker må kun tilsættes salt fra den lokale flod Adour og skal modne i mindst 7 måneder, men det mest normale er en modningsperiode på 9-10 måneder.

Bayonneskinken er altså et helt naturligt produkt, hvor der er sikkerhed for både oprindelse og kvalitet. Pyrenæernes bjergluft og brisen fra Atlanterhavet er med til at tørre Bayonneskinken og det kan smages. Bestil